Inici Destacats Els Pastorets tornen a Calaf i Igualada

Els Pastorets tornen a Calaf i Igualada

COMPARTIR

Amb les festes nadalenques arriben les tradicionals representacions dels Pastorets a Calaf i Igualada.

Els Pastorets d’Igualada celebren 60 anys

Els Pastorets d’Igualada celebraran aquest Nadal 60 anys sobre l’escenari amb cinc funcions. Les representacions es faran al Teatre Municipal l’Ateneu els dies 23, 26 i 30 de desembre i el dia 13 de gener. En total, el Grup de Teatre Esbart Igualadí farà tres sessions completes (dies 26, 30 i 13 gener a 2/4 de 6 de la tarda) i dues en versió reduïda, aquestes en horari matinal (dies 23 i 30 a 3/4 de 12 del migdia).

El cartell dels 60 anys l’ha realitzat l’il·lustrador Joan Sallent, que ja havia estat el creador de la imatge dels Pastorets fa set anys. Els textos de l’auca són obra de l’escriptor Antoni Dalmau i Jordi Solà ha estat l’encarregat del disseny del programa i d’una de les novetats d’aquesta temporada, l’aplicació per telèfon mòbil.

Les entrades per les cinc funcions de Nadal dels Pastorets d’Igualada es poden adquirir per Internet, a l’agència de viatges Fer Frans o a la taquilla de l’Ateneu el mateix dia de l’espectacle.

Primeres representacions dels Pastorets de Calaf

Un any més, Els Pastorets de Calaf, uns dels més històrics i emblemàtics del país, tenen a punt ja les primeres representacions, enguany, amb la novetat rellevant del canvi en la direcció artística i és que s’estrena en el càrrec la manresana Mireia Cirera que agafa el relleu a Josep Garriga i Antonino Mestres.

Des de la primera representació el 1925, Calaf representa el text de Josep Maria Folch i Torres amb una posada en escena cuidada al detall, més de 100 intèrprets i una cinquantena de decorats.

Enguany, igual que l’any passat, els protagonistes d’Els Pastorets, en Lluquet i en Rovelló, són dos alcaldes a la vida real: Eloi Hernández (Lluquet) és el de Fonollosa i Jordi Servitge (Rovelló), és l’alcalde de Veciana. La seva parella antagonista, Satanàs i Llucifer, estan interpretats per dos germans a la vida real, l’Òscar i en Xavier Marsinyach.

La música és una versió revisada i adaptada de la partitura original escrita pel compositor Mossèn Valentí Miserachs i Grau que, amb el motiu del 90è aniversari, van revisar, adaptar i interpretar la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i el Cor ARSinNova. A més, Els Pastorets compten amb una il·luminació, vestuari i sonorització cuidades al detall, fent que siguin una de les propostes més destacades de Catalunya.

La primera representació es farà el dia de Nadal a les 7 de la tarda; també es podran veure el 30 de desembre a 2/4 de 6; i al gener els dies 13, 20 i 27 a la mateixa hora.

Per tal d’arrelar la tradició en els més petits, enguany es tornaran a representar els Pastorets de Calaf Infantils, versió reduïda de l’original d’en Folch i Torres i interpretada íntegrament per més de 50 nens i nenes de Calaf i comarca d’entre 7 i 12 anys, sota la direcció d’Eloi Fonoll. Tant l’escenografia, com el vestuari seran completament nous i adaptats a la visió més propera dels petits artistes que, sens dubte, són els veritables protagonistes del conte de Nadal.

Les representacions dels Pastorets Infantils seran els dies 23 de desembre i 6 de gener, a les 18.00 h, a la sala Folch i Torres del Casal de Calaf. El dia 29 aquesta representació es traslladarà al Teatre Kursaal de Manresa, també a les 6 de la tarda.

Venda d’entrades anticipades on line a: entrades.casaldecalaf.cat i una hora abans de la funció a les taquilles del Casal de Calaf.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*