Inici Teatre Els Pastorets d’Igualada recuperen un quadre desaparegut de l’obra de Folch i...

Els Pastorets d’Igualada recuperen un quadre desaparegut de l’obra de Folch i Torres

COMPARTIR

Els Pastorets d’Igualada faran aquest dijous una lectura dramatitzada del Quadre X d’Els Pastorets de Folch i Torres, un dels quadres que ambientava la primera representació dels Pastorets de Folch i Torres al Teatre Coliseu Pompeia, l’any 1916. L’any 1918, degut a que la representació de la funció es va traslladar al Teatre Romea i que l’autor va introduir algunes modificacions a l’obra, aquest quadre va ser suprimit i substituït pels quadres de l’infern, on es representa l’escena de les Calderes d’en Pere Botero. Així doncs, des d’aquell Nadal de 1916 el Quadre X  no consta que s’hagi representat i tornarà a posar-se en boca d’actors aquest dijous 15 a la Capella de la mare de Déu de Montserrat a Igualada.

Es presenta un llibre que explica l’origen caputxí dels Pastorets

elspastoretsdefolchitorresLa representació s’emmarca en la presentació a Igualada del llibre “Els Pastorets de Folch i Torres. L’origen caputxí d’un fenomen teatral” de l’autora Carme Tierz i publicat per l’editorial Mediterrània. La presentació, organitzada pels Pastorets d’Igualada, l’editorial Mediterrània i la llibreria Llegim…?, tindrà lloc a la Capella de la mare de Déu de Montserrat (Passatge Galí) a les 19:30h. El llibre ens apropa a la figura de Folch i Torres a partir de les investigacions històriques de Carme Tierz, amb dades i documentació inèdites, posant l’èmfasi en el vincle que unia l’autor a l’ordre caputxí i la seva manera de viure la fe.

La presentació comptarà amb les intervencions d’un representant de Llibreria Llegim…?; Montse Costa, de l’editorial Mediterrània; Fra Francesc Sánchez, caputxí d’Igualada; Francesc Ferrer, director dels Pastorets d’Igualada; Lleonard del Río i Torrents, president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, membre dels Pastorets d’Igualada i de la Comissió del Centenari Folch i Torres; i la periodista teatral i autora del llibre, Carme Tierz.

FER UN COMENTARI

*