Inici Destacats Els Pastorets de Calaf tornen a escena

Els Pastorets de Calaf tornen a escena

COMPARTIR

Després de dos anys sense Pastorets, els dies 25 de desembre a les 19h i 2, 6 i 9 de gener a les 17:30h torna a aixecar-se el teló de la Sala Folch i Torres del Casal de Calaf per presentar, com s’ha fet al llarg de 97 anys d’història, els considerats Pastorets més espectaculars de Catalunya.

Enguany els treballs de direcció, tècnics i d’interpretació giren entorn d’un ferm propòsit: fer que l’espectador es capbussi de ple dins la història d’en Lluquet i Rovelló, una aposta que no ens ve de nou tenint en compte que aquest any Eloi Fonoll pren les regnes dels treballs de direcció dels Pastorets de Calaf, proposant com ja ens tenia acostumats amb els Pastorets Infantils de Calaf, un espectacle més innovador que mai, amb una posada en escena on la tradició i la modernitat conviuen per oferir un espectacle que es podrà viure a través dels cinc sentits. És precisament en aquest punt, on el treball de Fonoll, de tècnics i d’un elenc de més d’un centenar d’actors i actrius, molts d’ells provinents dels Pastorets infantils de Calaf, mereix una menció especial, doncs el seu treball està a l’alçada de les grans produccions professionals del panorama teatral de Catalunya.

Com és sabut, la música és un aspecte clau en Els Pastorets de Calaf, i és que a banda de la partitura original escrita pel compositor Valentí Miserachs que, amb motiu del 90è aniversari, va revisar, adaptar i va ser interpretada la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el cor ARSinNova, Fonoll ha sabut incorporar propostes musicals que dialoguen a la perfecció amb una il·luminació potent, un vestuari cuidat, una impecable sonorització, uns efectes especials moderns i una impecable coreografia que ajuden a escurçar la distància que separa el segle XIX del XXI fent que els Pastorets de Calaf apropin des del primer minut al públic gran i petit.

I per si no n’hi hagués prou, en finalitzar la representació es convidarà a tots els espectadors a fer un mos de botifarra dels artesans Calaf, regat amb vi de la comarca i cantis d’aigua, una iniciativa pionera que una vegada més, confirma que els Pastorets de Calaf és un espectacle per ser viscut.

A més a més, el dia de Nadal Els Pastorets de Calaf es podran veure a totes les cases de Catalunya a través dels canals locals de les diferents comarques, gràcies a la retransmissió que farà la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

No cal dir que hi ha previst un pla d’actuació i de protocol de seguretat amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries Covid.

Pastorets amb experiència gastronòmica

Els Pastorets de Calaf han aconseguit implicar a més d’una vintena de restaurants de les comarques de l’Anoia i de l’Alta Segarra en el projecte anomenat “Sabor a Pastorets” demanant-los que creïn plats inspirats en l’obra Els Pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús escrita per Folch i Torres l’any 1916.

“Sabor a Pastorets” és una iniciativa que, a banda de posar en valor el text teatral, s’erigeix en un altaveu per potenciar la cultura gastronòmica de la terra a través de la creativitat dels cuiners i cuineres, alhora que vol engrescar a què les persones que hagin triat algunes de les creacions dels restaurants col·laboren en aquesta iniciativa, a participar en el sorteig d’una entrada doble per anar a veure Els Pastorets de Calaf.

Concursar ’hauran de seguir els següents passos:

  1. Demanar el plat inspirat en Els Pastorets
  2. Fer una fotografia del plat i compartir-la a Instagram o Facebook amb el hastag #saborapastorets i les etiquetes @pastoretsdecalaf i del restaurant on faci l’àpat.
  1. Fer-se seguidor de @pastoretsdecalaf
  2. Etiquetar a la persona amb qui vol compartir l’espectacle.

La proposta s’inicia la primera setmana de desembre i finalitza amb la darrera representació dels Pastorets de Calaf, el dia 16 de gener.

La cervesa dels Pastorets

Els Pastorets de Calaf celebren la tornada als escenaris amb cerveses elaborades de manera totalment artesanal per Cerveses Grenyut. Es tracta de l’edició limitada de dos tipus de cerveses diferents, una Lager o de baixa fermentació més lleugera i espumosa i una altra Golden Ale, d’alta fermentació, amb un cos i un sabor molt marcat.

A través d’aquestes dues variants de cerveses s’ha volgut reflectir l’esperit de l’obra que Folch i Torres va escriure l’any 1916, on el bé i el mal es reten al llarg d’una història meravellosa que ja forma de l’inconscient col·lectiu de tot un país.

La cervesa dels Pastorets de Calaf es pot trobar a comerços locals i a diferents botigues i restaurants de la comarca de l’Anoia, Alta Segarra i Bages.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*