Inici Destacats Els Pastorets de Calaf tornen diumenge amb una funció solidària

Els Pastorets de Calaf tornen diumenge amb una funció solidària

COMPARTIR

Un any més, Els Pastorets de Calaf, uns dels més històrics i emblemàtics del país, esclafen motors. Com mana la tradició, Els Pastorets s’estrenaran la tarda del 25 de desembre i hi haurà funcions també el 7, 14, 21 i 28 de gener, amb una funció prèvia a l’estrena el dia 17 de desembre. Des de la primera representació el 1925, Calaf representa el text de Josep Maria Folch i Torres que, des de fa anys compta amb la direcció de Josep Garriga. Des de fa més de 90 anys, milers de persones han gaudit d’uns d’Els Pastorets més espectaculars i tradicionals de Catalunya que compten amb més de 100 intèrprets i una cinquantena de decorats i que es representen, un any més, al Casal de Calaf.

La proposta compta amb una posada en escena cuidada fins a l’últim detall. La música, component imprescindible d’Els Pastorets, és una versió revisada i adaptada de la partitura original escrita pel compositor Mossèn Valentí Miserachs i Grau que, amb el motiu del 90è aniversari, van revisar, adaptar i interpretar la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i el Cor ARSinNova. A més, Els Pastorets compten amb una il·luminació, vestuari i sonorització cuidades al detall, fent que siguin una de les propostes més destacades de Catalunya.

Els Pastorets de Calaf son fruit d’una llarga tradició arrelada al poble de Calaf des de fa més de 90 anys. Una tradició que ha esdevingut espectacle gràcies a la col·laboració incansable de centenars de vilatans que al llarg dels anys i amb els seu esforç i dedicació, han aconseguit que un text escrit per Josep Ma Folch i Torres fa més d’un segle sobre l’Adveniment de l’Infant Jesús, es reivindiqui cada any per Nadal com la més popular de les històries, l’eix central de les festes que reuneix famílies i omple de celebració totes les llars. Els Pastorets de Calaf representen la tradició ininterrompuda que va d’avis a pares i de pares a fills. El fet que aquesta tradició s’escaigui per Nadal, fa palès l’atmosfera d’intimitat i de calidesa característica d’aquesta època de l’any.

Dos alcaldes, protagonistes

Amb una curosa interpretació dels personatges i una posada en escena emocionant, els Pastorets expliquen alguns dels sentiments més profunds de les persones com la por, la tendresa, l’amor, l’alegria i el bon humor. Enguany, igual que l’any passat, els protagonistes d’Els Pastorets, en Lluquet i en Rovelló, són dos alcaldes a la vida real: Eloi Hernández (Lluquet) és el de Fonollosa i Jordi Servitje (Rovelló), és l’alcalde de Veciana. La seva parella antagonista, Satanas i Llúcifer, estan interpretats per dos germans a la vida real, l’Òscar i en Xavier Marsinyach.

Pastorets infantils

Per tal d’arrelar la tradició en els més petits, enguany es tornaran a representar els Pastorets de Calaf Infantils, versió reduïda de l’original d’en Folch i Torres i interpretada íntegrament per més de 50 nens i nenes de Calaf i comarca d’entre 7 i 12 anys, sota la direcció d’Eloi Fonoll. Tan l’escenografia, com el vestuari seran completament nous i adaptats a la visió mes propera dels nostres petits artistes que, sens dubte, són els veritables protagonistes del conte de Nadal.

Els Pastorets de Calaf, uns pastorets solidaris

Enguany, els Pastorets de Calaf mostren el seu vessant més solidari i destinen els beneficis de la funció del dia 17 de desembre a la fundació Althaia. Els diners aniran en benefici del futur hospital de dia d’oncologia que impulsa la fundació, una entitat privada sense ànim de lucre que dóna servei integral a les persones en l’àmbit sanitari i social.

Els Pastorets de Calaf
Desembre 2017
Dia 17 a les 17:30 h.
Dia 25 a les 18:30 h.
Gener 2018
Dies 7, 14, 21 i 28 a les 17:30 h.

Els Pastorets Infantils de Calaf
Desembre 2017
Dia 30 a les 18:00 h.
Gener 2018
Dies 1 a les 19:00h i dia 6 a les 18:00 h

FER UN COMENTARI

*