Inici Destacats Els Pastorets de Calaf preparen una temporada que inclourà la versió infantil...

Els Pastorets de Calaf preparen una temporada que inclourà la versió infantil i la seva pròpia cervesa artesana

COMPARTIR

Com cada any, des de ja fa 94 anys, Els Pastorets de Calaf surten a escena, l’espectacle es podrà veure els dies 25 de desembre a les 19 h, el 29 de desembre de 2019 a les 17’30 i els diumenges 12, 19 i 26 de gener de 2020 a les 17:30 a la Sala Folch i Torres del Casal de Calaf.

A una cinquantena de decorats diferents i a més d’un centenar d’actors sobre l’escenari, se li suma una il·luminació extraordinària, un vestuari cuidat, una impecable sonorització i uns efectes especials sorprenents que varien edició rere edició i que han fet que els Pastorets de Calaf, esdevinguin una de les propostes més destacades teatrals nadalenques, no en va els Pastorets de Calaf són ja coneguts com “Els Pastorets més espectaculars de Catalunya”.

La música també és un aspecte clau, es tracta de la partitura original escrita pel compositor Valentí Miserachs que, amb motiu del 90è aniversari, va adaptar i interpretar la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el cor ARSinNova.

Menció a part és l’intens i acurat treball de la directora de l’obra, Mireia Cirera, actriu i mestra d’interpretació, llicenciada en art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, que ha aconseguit donar-li un gir molt més actual i proper a un text que es va escriure a principis del segle XX. Aquesta feina ha estat possible gràcies al treball precís que Cirera ha dut a terme a través de la feina centrada en la dicció i l’entonació per tal de fugir dels tòpics interpretaius i escènics, amb la qual cosa ha aconseguit que els Pastorets transmetin una història molt més vivencial i propera, un esforç que ha valgut molt la pena, ja que ha dotat a l’obra i als personatges nous matisos i un caire molt més modern.

Mireia Cirera apropa l’espectacle al segle XXI donant agilitat a una història clàssica que forma part de l’imaginari col·lectiu enfocant-se en el treball interpretatiu dels actors, que tot i presentar-se com a actors amateurs, estan a anys llum de ser-ho.

Enguany Jordi Rial i Albert Latorre s’estrenen en la interpretació dels personatges Rovelló i Satanàs, a més a més, també podrem gaudir de la incorporació d’alguns joves que provenen dels Pastorets Infantils de Calaf, que de ben segur aportaran el millor d’ells i es faran notar tant sobre l’escenari com a la platea del Teatre del Casal de Calaf.

Sisena edició dels Pastorets Infantils

La versió infantil dels Pastorets de Calaf arriba enguany a la seva sisena edició. Les representacions tindran lloc els dies 22 i 28 de desembre a les 18:00h i el 6 de gener de 2020 a les 18:00h a la Sala Folch i Torres del Casal de Calaf.

Els jocs lumínics, les fotografies d’alta resolució i les innovadores tècniques de so conviuen i faciliten el diàleg entre els discursos dramàtics, narratius i audiovisuals. La incorporació de curtmetratges al llarg de l’espectacle i les il·lustracions en gran format animades realitzades per Valentí Gubianes aconsegueixen, una vegada més, fusionar realitat i ficció amb naturalitat i sense estridències.

Sobre l’escenari passen més de 150 nens i nenes que s’entreguen en cos i ànima a un espectacle que no només viuen, se’l creuen fins al final i això és gràcies a l’empenta d’un director que viu amb passió la seva feina, L’Eloi Fonoll ha estat qui ha sabut crear una estètica escènica original, avantguardista i contemporània on la mescla de diferents registres i recursos escènics han fet que Els Pastorets Infantils de Calaf esdevinguin un impressionant espectacle sense precedents regit per la permanent investigació per poder fer realitat un espectacle que, any rere any, evoluciona tant en l’àmbit interpretatiu com en la posada en escena.

Tot això ha estat gràcies a la voluntat de sumar de cada una de les persones que participen en l’espectacle des de direcció, fotografia, vestuari, il·luminació, coreografia, maquillatge, perruqueria i per descomptat dels nostres petits actors, pels qui no ha existit ni existeix la paraula impossible i s’han deslliurat de ple a viure l’experiència dels Pastorets en primera persona, només així la poden traspassar tan vívidament als espectadors.

Ritme, sorpreses, jocs, comèdia i valors es conjuguen en un espectacle per somiar, però també per reflexionar sobre el valor de la cultura, la tradició i les emocions.

A més, Cerveses Grenyut produeix la tercera edició de la cervesa artesana dels Pastorets de Calaf, una edició limitada amb etiqueta col·leccionable.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*