Inici Destacats Els Pastorets de Calaf arriben a Roma

Els Pastorets de Calaf arriben a Roma

COMPARTIR

Aquest dissabte 10 de desembre es representarà a Roma, l’obra de teatre en versió musicada Els Pastorets de Calaf, amb música del propi espectacle composada per Valentí Miserachs i amb la representació de la Cobla Sant Jordi- Ciutat de Barcelona, la Coral de la Capella Ludovicea i la direcció del autor. El lloc de la representació és al Pontifici Institut de Música Sacra, Sala Accademica, Piazza S.Agostino 20/A de Roma. 18.00 hores. Accés gratuït

“Els Pastorets de Calaf” és un espectacle nadalenc que, des de fa noranta anys, es representa durant les festes a Calaf. Dotat d’una música original, escrita expressament per Valentí Miserachs, fou representada en estrena i incorporada a l’espectacle durant els representacions de la temporada 2015-2016.

La interpretació fou assignada a la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i s’hi feu una incisió global, incorporada de manera permanent als Pastorets. En això, la presentació oficial de la música ve emmarcada en un concert realitzat el 14 de febrer de 2016 a la sala Folch i Torres del Casal de Calaf, en el qual l’autor Valentí Miserachs dirigeix personalment la cobla, el cor i les percussions.

Els Pastorets és una de les tradicions catalanes més consolidades des de finals del segle XIX. Es tracta de teatre popular i té el seu origen en les celebracions cristianes del naixement de Jesús que daten del segle XI.

La música dels Pastorets de Calaf és d’esperit purament català, també  perquè està pensada i destinada al complex orquestral típic català de la cobla. La peculiar sonoritat d’aquest conjunt orquestral, ha causat sorpresa i admiració a grans músics de la història, com Richard Strauss i Stravniskij.

Els Pastorets és l’obra teatral catalana que pot vantar-se d’un major número de representacions. Des que van aparèixer en escena, no hi ha hagut ciutat o poble de Catalunya on , durant les festes de nadal, no vinguin representants, any rere any, de part d’actors ja sigui professionals o amateurs. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha inclòs Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, incloses els versions d’altres autors, entre les mostres més rellevants del patrimoni col·lectiu que han arribat al centenari en aquest 2016. Aquests van ser representats a Barcelona per primera vegada el 24 de desembre de 1916.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*