Inici Destacats La ‘Passió segons Sant Lluc (1744)’ de Telemann, concert de Setmana Santa...

La ‘Passió segons Sant Lluc (1744)’ de Telemann, concert de Setmana Santa a Igualada

COMPARTIR

La Coral Mixta d’Igualada oferirà dissabte, dia 13, un altre dels seus concerts de Setmana Santa. Com els anys anteriors, en el concert s’interpretarà una gran obra per a cor, orquestra i solistes. Els intèrprets seran l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, la Coral Canigó de Vic, la Mixta, la soprano Ulrike Haller, el tenor Jordi Casanova i el baríton Joan Garcia-Gomà dirigits, com és habitual, per Alfred Cañamero. L’obra escollida és una passió, el gènere més indicat per a aquestes dates i, seguint la tònica dels anys anteriors, es tracta d’una composició poc coneguda: una “Passió segons Sant Lluc” de Georg Philipp Telemann. Aquest gran autor del Barroc és un dels més prolífics de la història de la música i va crear milers d’obres de gairebé tots els gèneres musicals. Com a director municipal de música de la ciutat d’Hamburg, cada any havia d’escriure una passió i va tenir una vida tan llarga, que en va poder compondre 46, de les quals n’han sobreviscut 22. En aquest concert s’interpretarà una de les cinc passions segons Sant Lluc conservades: la del 1744. Amb aquests concerts la Mixta procura endinsar-se en repertori poc conegut per fer descobrir al públic tresors amagats de la història de la música com aquesta passió.

Aquest concert també s’oferirà a Barcelona divendres dia 12 a les 9 a la basílica de la Mercè amb una diferència: a més dels intèrprets del concert a Igualada, hi participaran 130 cantaires reunits per l’Associació Messies Participatiu BCN, creada l’any passat per organitzar a Barcelona el concert del Messies participatiu que va promoure la Fundació La Caixa durant més de 20 anys.

El concert a Igualada celebrarà a la basílica de Santa Maria a les 9 del vespre. Les entrades són numerades i valen 16 euros (14 amb descompte). Ja es poden adquirir al Punt d’Informació Cultural del carrer Garcia Fossas, 2, de dimarts a divendres de 19 a 21 h i dissabte de 11 a 14 h i de 18 a 20. A partir d’aquesta hora es podran comprar a la porta la basílica.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*