Inici Destacats El Passeig Verdaguer d’Igualada s’omple de llibres i roses en el “Sant...

El Passeig Verdaguer d’Igualada s’omple de llibres i roses en el “Sant Jordi” més atípic

COMPARTIR

Degoteig contant de visitants aquest dijous a la tarda al Passeig Verdaguer d’Igualada per celebrar el Sant Jordi d’estiu. Sota el lema ‘Nit de llibres i flors’, la capital igualadina va acollir entre les  6 de la tarda i les 11 de la nit una quinzena de parades on els visitants podien adquirir les últimes novetats editorials i les tradicionals roses. Com a arreu, les mesures de seguretat per evitar el contagi de la covid-19 són ben presents i s’han habilitat controls d’accés i aforament, existeix una distància de sis metres entre parades i s’ofereix gel i guants als compradors.

Una de les llibreteres, Isabel Casas, de la llibreria Llegim, ha destacat que es tracta d’una Diada “molt estranya” dins un any també “molt estrany”. Encaren la jornada amb il·lusió i també amb les ganes de veure que els igualadins volen tornar a sortir al carrer a comprar llibres i flors. “Creiem que és molt important que la gent surti, és un dia de festa per gaudir”, ha assenyalat.

En el seu cas, fa tres dies van patir una anècdota “no gaire divertida” que els va fer témer per si podrien ser presents al Sant Jordi. Diumenge se’ls va cremar el magatzem on tenien els llibres, i tot i que no van haver de lamentar danys, els exemplars que hi tenien guardats van quedar “ben fumats”. “Durant aquests tres dies hem intentat netejar-los al màxim i deixar-los decents i dignes pels clients”, ha relatat.

Per les floristes, Sant Jordi és un dels dies més importants de l’any. Maria Palau ha explicat que el Sant Jordi d’estiu “és molt diferent en comparació al del 23 d’abril”, però esperen que la gent “pugui gaudir igualment d’una festa tan nostrada amb una flor”. La florista ha celebrat veure com els clients que van passant per les parades “estan molt mentalitzats” amb la pandèmia i tothom porta mascaretes i fa servir el gel hidroalcohòlic. “Tothom és molt conscient”, ha destacat.

ACN

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Dintre de 10 dies podreu tenir un gran titular, Igualada altre rebot, dins les parades la gent no guardava la distancia de seguritat, i molts amb la mascareta baixada o el nas destapat, o sigui busqueu be la noticia, no us heu matat massa, poseu el que us interessa o volen que poseu,

FER UN COMENTARI

*