Inici Destacats Participa! vol que la Pobla aculli l’institut que porta 10 anys en...

Participa! vol que la Pobla aculli l’institut que porta 10 anys en barracons a Vallbona

COMPARTIR

El grup municipal Participa! #volemunapoblamillor vol que el govern del municipi prengui la iniciativa per acollir l’edifici d’un institut que porta una dècada en mòduls provisionals a Vallbona d’Anoia.

El grup que lidera l’oposició recorda que “a dia d’avui encara no hi ha un projecte ferm per construir el nou edifici a Vallbona, per la qual cosa des de Participa#volemunapoblamillor en el ple de maig es va reclamar que l’Ajuntament prengués la iniciativa per poder oferir uns terrenys òptims i construir el nou institut a la Pobla; el nostre equip considera que el fet que els nostres fills i filles puguin estudiar al mateix poble només aporta beneficis tant a les famílies com també al mateix municipi ja que es poden crear sinergies entre entitats, equipaments i serveis”.

A través d’un comunicat, Participa recorda que des de fa 10 anys els estudiants de secundària de la Pobla de Claramunt s’han de desplaçar diàriament a Vallbona d’Anoia per anar a l’institut. Segons el grup, la Generalitat apostava per fer l’institut a la Pobla, però “l’equip de govern i l’alcalde Santi Broch, van dir que no tenia terrenys i que no podia hipotecar el futur dels poblatans per la seva compra”. A partir de la pressió ciutadana l’Ajuntament va proposar uns terrenys al polígon Plans d’Arau que la Generalitat va descartar considerant-los inviables per la seva mala ubicació.

Participa! considera que “tenir un institut sempre és una riquesa i un projecte engrescador: evitem el transport i el perill que representen els trasllats per la C15, els estudiants no caldrà que matinin tant i podran anar més d’hora a dinar a casa, també podria representar el treball conjunt entre equipaments com el Cau Jove, la Biblioteca, entre entitats culturals, etc, les activitats extraescolars que ofereix el centre serien més accessibles pels nostres joves i el fet de tenir els professionals al poble sempre comporta una activació de l’economia local (comerç, habitatge). Per tant només hi veiem avantatges”. El grup conclou que “creiem que és una oportunitat que no s’hauria de deixar escapar (per segona vegada)”.

FER UN COMENTARI

*