Inici Societat Part de la B-224 s’asfaltarà amb tecnologies sostenibles

Part de la B-224 s’asfaltarà amb tecnologies sostenibles

COMPARTIR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert una consulta al mercat per incorporar tecnologies sostenibles en els ferms de les carreteres de la Generalitat de Catalunya mitjançant una compra pública d’innovació. És la primera iniciativa del programa de compra pública d’innovació de la RIS3CAT, que s’emmarca en el Pla Nacional de Compra Pública d’Innovació (CPI), coordinat pel Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. Aquesta consulta al mercat es traduirà en una primera fase en dues actuacions de millora del ferm per executar durant el 2017, a les carreteres B-224 entre Vallbona d’Anoia i Piera i a la TV-7013, entre Alforja i la Selva del Camp (Baix Camp).

La CPI representa un canvi cultural radical en la manera de comprar per part de l’Administració que vol potenciar la innovació com a clau per impulsar l’economia i la competitivitat d’un país. A partir d’aquesta fórmula, les administracions poden demandar productes o serveis que encara no existeixen en el mercat i, d’aquesta manera, s’obren noves oportunitats per a les empreses, que han de proposar solucions en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament i la millora dels serveis públics.

En aquest sentit, la iniciativa que ara engega Territori i Sostenibilitat pretén promoure l’aplicació de materials i tecnologies més sostenibles en el disseny, la producció, la construcció i el manteniment de ferms per a carreteres, tot aportant nous valors afegits a la seva funcionalitat bàsica de seguretat viària. Les primeres dues actuacions que s’impulsaran mitjançant aquest procediment sumen una inversió prevista de dos milions d’euros i seran les primeres d’un pla per aplicar ferms més sostenibles, amb un pressupost de 52 milions d’euros fins al 2021.

FER UN COMENTARI

*