Inici Destacats El Parlament aprova una moció per impulsar un bus que connecti Igualada...

El Parlament aprova una moció per impulsar un bus que connecti Igualada i les capitals del Penedès

COMPARTIR

El diputat d’En Comú Podem, Marc Parés, ha defensat al Parlament, a la  Comissió de Territori, la Proposta de Resolució dels Comuns que reclama al govern un servei de metro-bus que faciliti la mobilitat pública, regular, sostenible i segura entre les capitals comarcals penedesenques: Igualada, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i el Vendrell.

Ha explicat que les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, pateixen un dèficit històric pel que fa a la mobilitat interna en general, i a la mobilitat interna sostenible, en particular. Aquesta carència és especialment preocupant pel que fa al transport públic, tant entre els pobles i la capital comarcal respectiva, com entre les quatre capitals. En aquest moment no hi ha cap sistema de transport públic que les comuniqui directament entre elles. I el sistema actual de mobilitat ferrocarril i/o bus que comuniquen dues capitals comarcals ho fan amb unes baixes freqüències que els fan poc útils. Cada una de les capitals penedesenques està més ben connectada amb Barcelona (Igualada, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell) i/o Tarragona (Vilanova i la Geltrú i el Vendrell), que no pas entre elles.

Per això, ha defensat la urgència «per tal de garantir el ple exercici del dret a la mobilitat i per a fer front a l’emergència climàtica i a la crisi energètica que patim» i «perquè de la mateixa manera que ara, amb una inversió de 101.000.000 €, s’està ampliant la C15, que connecta tres de les capitals comarcals penedesenques, amb el desdoblament entre Capellades i Igualada i el 2+1 entre Vilafranca i Capellades, caldria garantir la inversió per la dotació de transport públic i sostenible al Penedès». Un servei de transport públic, sostenible i regular entre les tres capitals penedesenques unides per la C-15: Igualada, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú, permetria reduir entre una quarta i una tercera part del tràfic rodat per aquesta carretera, especialment en vehicle particular, alhora que la ciutadania tindria accés a una mobilitat més sostenible i segura, gràcies a la posada en marxa d’una línia pública regular de metro-bus d’alta freqüència entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per la C-15, i que connecti a Vilafranca del Penedès i a Vilanova i la Geltrú amb el Vendrell mitjançant un metro-bus circular. D’aquesta manera el Penedès gaudiria d’un sistema públic de mobilitat sostenible que beneficiaria a la immensa majoria de la població resident i contribuiria a reduir la petjada ecològica.

Els acords de la resolució pretenen bàsicament, que en el termini d’un any, la Taula de Mobilitat del Penedès elabori una anàlisi de les necessitats i les alternatives per a establir el servei i es duguin a terme les actuacions necessàries el 2023, s’incorpori en els pressupostos de la Generalitat la posada en funcionament del servei Metro-Bus Penedès.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. No se qui ets Marc Parés pero FELICITATS. Això es el que convé. Idees clares. Propostes clares.
    Com es possible que capitals de comarca com Igualada, Vilafranca i Vilanova no tinguin pràcticament transport públic ???

FER UN COMENTARI

*