Inici Destacats El Parlament aprova destinar un milió d’euros per fomentar l’ocupació a la...

El Parlament aprova destinar un milió d’euros per fomentar l’ocupació a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

La Diputació Permanent del Parlament convalida la línia de subvencions per fomentar l’ocupació a la Conca d’Òdena per un import d’un milió d’euros en un paquet d’ajuts del Servei d’Ocupació de Catalunya, que gestionaran ajuntaments i consells comarcals. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en funcions, Chakir El Homrani, ha defensat la norma que inclou un paquet d’ajuts al Segrià, l’augment de les tarifes residencials per persones amb discapacitat i els ajuts de 10.000 euros per 30 instal·lacions juvenils de la Cerdanya i el Ripollès, afectades pel confinament.

Els plans d’ocupació a la Conca d’Òdena i de Lleida pretenen generar llocs de treball en aquests territoris que han patit un confinament més sever que la resta del país, després que el Govern decidís tancar-les perimetralment per combatre l’expansió de la covid durant el mes de març i de juliol, respectivament. Aquestes dues comarques, a més, ja tenien abans de la covid-19 una taxa d’atur superior a la mitjana catalana. El Homrani ha destacat que amb aquest decret s’impulsa una nova estratègia segons la qual són les administracions del territori els que implementaran i elaboraran aquests plans amb l’acompanyament del SOC.

L’oposició ha considerat que les subvencions per l’Anoia i el Segrià són “un pedaç” i ha lamentat que l’ajut per les instal·lacions juvenils quedi lluny del que seria desitjable. Pel que fa a la modificació de les tarifes residencials, la majoria ha celebrat que el Departament d’El Homrani hagi rectificat i han instat a assegurar-se que aquest increment es nota en les nòmines dels treballadors de residències i que atenen les persones amb discapacitat als serveis d’acolliment residencial.

ACN

FER UN COMENTARI

*