Inici Destacats El Parcmotor de Castellolí obre un centre per formar els joves talents...

El Parcmotor de Castellolí obre un centre per formar els joves talents del motociclisme

COMPARTIR
default

El Campus Motor de Castellolí, gestionat des de fa alguns mesos per la mateixa empresa que gestiona el circuit, se suma a un projecte que preveu transformar la instal·lació anoienca en un Centre d’Alt Rendiment de Motociclisme que permetrà als seus alumnes disposar d’un circuit de velocitat de 4.140 metres, 14.000 m2 de Paddock, en unes instal·lacions usades per grans marques per desenvolupar testings i desenvolupament de nous models d’automòbils. A més compta també amb una zona de trial outdoor de 15.000 m2 de bosc i dues noves zones de Dirt Track i Flat Track exclusives per als alumnes de el nou Centre d’Alt Rendiment de motociclisme per millorar la seva tècnica. Una especialitat molt practicada entre els pilots de competició que ajuda a controlar la moto quan comença a lliscar.

L’objectiu de Campus Circuit Parcmotor és ser el millor centre d’alt rendiment de motociclisme del món i ser referència perquè s’hi reuneixin i formin els joves talents que en un futur estaran competint en les Copes de promoció. Per a això, pivotarà en tres pilars centrals amb dos partners estratègics referents en l’alta competició com són Dorna Sports que inclou Campus Circuit Parcmotor en els programes de Dorna Road to MotoGP ™ i Icatme Dexeus (Institut Català de Traumatologia i Medicina Esportiva) que serà la clínica encarregada de tota la cobertura, assegurança mèdica i tractaments de lesions de tots els pilots de Campus. Finalment, Campus Circuit Parcmotor ofereix una formació centrada tant en l’aspecte personal com esportiu dels futurs joves pilots.

Dorna Sports és el titular exclusiu dels drets comercials i de televisió del Campionat Mundial Motociclisme de la FIM (MotoGP ™), juntament amb el Campionat Mundial de Superbikes de la FIM (WorldSBK), entre d’altres. L’any 2017 va crear la marca “Road to MotoGP ™” que és un segell de qualitat atorgat a programes específics que compleixen amb certes característiques que els fan dignes del segell. La Copa Dani Rivas, Bressol de Campions, la Oceania Junior Cup i la Suzuka Racing School són alguns dels programes inclosos en el Camí a MotoGP ™. Aquests programes formatius són supervisats pel Departament de Talent Promotion de Dorna Sports.

Amb la cooperació de l’Escola Tècnica de Girona (ETG), Campus Circuit Parcmotor ha desenvolupat un programa específic per als pilots. Aquest programa no només reforça les habilitats i millora l’entrenament, sinó que també millora les habilitats d’auto-entrenament perquè els pilots siguin independents en el futur, treballant especialment les seves capacitats psicològiques i pedagògiques centrades en els valors de l’esport.

Per Circuit Parcmotor Castellolí, és un “honor formar part d’aquest ambiciós projecte juntament amb partners referents en el sector com són Dorna i el ICATME. Aquesta nova gran oportunitat que se’ns brinda, permetrà que la zona d’Anoia sigui referent no només en la competició i l’esport de l’motor sinó també en la formació de joves pilots “, explica Xavier Bartrolí, President de Circuit Parcmotor Castellolí.

Per la seva banda, Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna Sports, mostra el seu orgull per “donar la benvinguda a Campus Circuit Parcmotor a Road to MotoGP i donar suport a la primera instal·lació d’aquest tipus al món. En Dorna sempre hem estat compromesos amb la promoció de l’talent i els nostres valors fonamentals de el suport als joves pilots encaixen perfectament amb els de Campus Circuit Parcmotor, entenent que millorar com a pilot i atleta és un projecte de 360o i no es tracta només d’habilitat en la moto. La increïble varietat d’instal·lacions i serveis que ofereix el Campus Circuit Parcmotor de garantir que els pilots que visitin el campus tinguin la millor oportunitat possible de convertir-se en part de les properes generacions de campions, i em fa molt feliç saber que el seu futur estarà en mans de experts. ”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*