Inici Societat El Parc Central d’Igualada acollirà diumenge una matinal amb motiu del Dia...

El Parc Central d’Igualada acollirà diumenge una matinal amb motiu del Dia dels Drets dels Infants

COMPARTIR

El proper diumenge, 26 de novembre, el Parc Central d’Igualada acollirà d’11 a 13:30h una jornada d’activitats familiars per a commemorar el Dia dels Drets dels Infants. L’accés serà gratuït i s’hi podran trobar inflables, activitats esportives, jumping i diversos tallers, entre altres propostes, en una iniciativa del departament de Joventut de l’Ajuntament que compta també amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació del Consell Municipal dels Infants d’Igualada. La iniciativa de diumenge vinent s’emmarca també en l’aspiració d’Igualada d’assolir el segell de Ciutat Amiga de la Infància que atorga Unicef.

Cada 20 de novembre, l’Organització de les Nacions Unides (ONU) impulsa mundialment la celebració del Dia dels Drets dels Infants, commemorant que el 1959 es va aprovar la Declaració dels Drets del Nen i, trenta anys més tard, el 1989, la Convenció dels Drets dels Infants. Diumenge vinent, a les 12h, durant la celebració de la jornada commemorativa, els infants del consell municipal llegiran els drets recollits en aquesta convenció que passen, per exemple, per créixer en llibertat, tenir accés a un bon ensenyament, a la protecció i l’auxili, o a tenir una pròpia identitat.

Celebracions als Hostalets de Pierola i Vilanova del Camí

Altres municipis anoiencs han celebrat durant els darrers dies aquesta efemèride amb diferents activitats. A Vilanova del Camí Endinsa’t es va sumar a la celebració dilluns amb una matinal festiva que va omplir de jocs i cors la plaça del Mercat per reivindicar el dret al joc, amb l’estrena de l’espai de jocs de 0 a 3 anys.

Tot i que la jornada no va tenir tota la participació que haurien volgut des de l’organització, la quitxalla s’ho va passar molt bé i va ajudar a crear una vintena de cors que decoraran l’espai de trobada de l’Esplai Endinsa’t al Centre Cívic del Barri de la Pau.

La matinal d’Endinsa’t també va tenir un to reivindicatiu. Així, no hi va faltar la lectura del manifest comú que aquest any han compartit des de la Federació Catalana de l’Esplai i Fundesplai. Enguany, però, han donat un pas més i a la reivindicació al dret al lleure han sumat els drets referits a la no discriminació i l’educació envers una cultura de la pau.

El dissabte 18 de novembre, Els Hostalets de Pierola, sota l’organització de l’Esplai Pífies, va celebrar el Dia de la Infància. A primera hora de la tarda va tenir lloc a la placeta una concentració de gargot de bicicletes amb una quarantena de jocs fets amb peces de bicicletes o amb bicicletes que aguantaven els jocs. Una iniciativa que va rebre molt bona resposta per part de les famílies assistents i que ja havia assolit l’èxit en altres indrets d’Iraq, Noruega, Alemanya, Luxemburg o Eslovènia entre altres.

Més tard va tenir lloc la lectura del manifest a càrrec d’infants i joves de l’esplai i, tot seguit, es va crear un cor gegant entre els assistents que formava part de la iniciativa de Fundaespai en motiu de la proposta anual sota l’etiqueta #encoratjat per a la igualtat de gènere i la violència

Cal dir també que, al llarg de la tarda, els joves de l’Esplai Pífies van oferir berenar per tal de recaptar diners destinats a la Marató de TV3.

FER UN COMENTARI

*