Inici Cinema ‘Pantalla oberta’ va celebrar la seva sessió número 100 amb ‘Johnny Guitar’

‘Pantalla oberta’ va celebrar la seva sessió número 100 amb ‘Johnny Guitar’

COMPARTIR

[Img #10712]El passat dijous 24 ‘Pantalla Oberta’ projectà, amb satisfacció, i davant d’un bon grapat d’espectadors la seva sessió núm. 100. El film escollit fou “Johnny Guitar” (1954) de Nicholas Ray: tot un clàssic, que agradà força a tots els assistents.

Al llarg de totes aquestes 100 sessions s’han pogut veure pel.lícules de molts estils: ficció -comèdies, thrillers, drames,…-, documentals, animació, curtmetratges, telefilms, videoart,… i de diversos indrets geogràfics: films originats als països nòrdics (Dinamarca, Suècia, Finlàndia, Islàndia), també de l’altre cató de l’oceà amb pel.lis fetes als EUA, Canadà, Xile, Argentina, El Salvador o Mèxic). S’han projectat obres de l’Europa de sempre (Anglaterra, França, Holanda, Alemanya) i de d’altres països europeus que sovint ens queden lluny, encara que alguns, físicament, els tenim molt a prop (Portugal, Txèquia, Rússia, Romania). S’ha anat d’Algèria al Kazajistàn. De la Xina al Japó passant per Hong-Kong i Corea del Sud. I de l’Iran a Israel passant per Turquia. Però també s’ha donat veu als creadors [Img #10713]d’aquí (Catalunya, Euskadi, Galícia i de la resta de l’estat). I seguint aquesta línia es presentà la propera sessió del 18 de novembre amb el film serbi “Optimistas” (2006) de Goran Paskaljevic.

Val a dir que en moltes d’aquestes sessions s’han fet col.laboracions amb d’altres entitats (la Universitat d’Estiu, la PAH, Paranoia Accions, La Teixidora, Amnistia Internacional,…).
[Img #10714]
En acabar els assistents van poder compartir les impressions del film visionat amb una copa de cava, per celebrar-ho.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*