Inici Cinema Pantalla Oberta projecta ‘Economia col·lectiva, L’última revolució d’Europa’

Pantalla Oberta projecta ‘Economia col·lectiva, L’última revolució d’Europa’

COMPARTIR

DIJOUS 4 DE MAIG
20:00H
GRATUÏT
ATENEU CINEMA

Amb la presència de la directora

El documental de divulgació històrica “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa”, dirigit per Eulàlia Comas, aprofundeix en l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39.

El llargmetratge, estrenat el gener de 2014 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha rebut diversos guardons als Estats Units: Best Documentary Film Editing de l’Amsterdam Film Festival (Nova York, 2014); Award of Merit: documentary feature de l’Accolade Global Film Competition (Califòrnia, novembre 2014), Best Documentary i Best Director Documentary de l’Oregon Underground Film Festival (Oregon, 2014) i Oregon Film Awards – Platinum Awards de l’Oregon International Film Awards (Oregon, 2014).

“Economia col·lectiva” és fruit d’un any i mig de treball i compta amb més de deu entrevistes a testimonis i experts del 1936 com Antoni Castells, autor del llibre “Les col·lectivitzacions a Barcelona 1936-1939”; l’historiador Miquel Izard; l’advocat i expert en història econòmica de Catalunya Francesc Cabana; el professor d’Història Contemporània de la UB Pelai Pagès, o els testimonis de l’època Joan Ullés (Terrassa) i Eudald Vila (Torelló). Al llarg dels seus 66 minuts, el documental mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius, entre els quals hi ha la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El llargmetratge ha estat parcialment finançat a través del micromecentage, en concret a través de la plataforma Verkami. Entre les entitats col·laboradores, hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau o la CNT, que ha cedit moltes de les imatges que es mostren al documental.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*