Inici Cinema Pantalla oberta aproparà Palestina amb ulls de dona amb el film ‘3000...

Pantalla oberta aproparà Palestina amb ulls de dona amb el film ‘3000 nits’

COMPARTIR

El cicle Pantalla Oberta porta aquest dilluns 4 de juny, a les 20h i al Teatre Municipal Ateneu (entrada gratuïta) el film “3000 nits”, de la directora palestina Mai Mas​ri. La projecció es fa en col·laboració amb la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya i emmarcada en la commemoració dels actes del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.

“Palestina amb ulls de dona” és un projecte itinerant de la Mostra de Cinema Àrab i de la Mediterrània de Catalunya que neix de la necessitat de fer arribar el cinema palestí fet per dones a cada racó del país més enllà dels dies de la Mostra a la Filmoteca, al barri del Raval de Barcelona.

Aquesta gira s’emmarca en el projecte “Implicant a tota la comunitat en la lluita contra les violències masclistes i la garantia dels drets sexuals i reproductius de les dones palestines” que porten a terme l’ONGD palestina Health Work comittees (HWC) i l’Associació Hèlia a Cisjordània, i on Sodepau col·labora donant a conèixer la mirada de les dones palestines sobre la seva terra i el què allà hi passa.

Enguany volem mostrar-vos la pel·lícula més celebrada i aplaudida pel públic de la desena edició de la Mostra, 3000 Nits (2015) de la reconeguda directora palestina Mai Masri. Inspirada en una història real i rodada en una presó, el film explica la història d’una mestra palestina recent casada que va ser detinguda sota falses acusacions i empresonada en una presó israeliana on va donar a llum al seu fill. A través la seva lluita per pujar el seu fill darrera els barrots, la pel·lícula traça el viatge d’una jove mare ple d’esperança, resiliència i supervivència contra
tot pronòstic.

En definitiva, 3000 Nits, un film per descobrir-nos i submergir-nos en el món de les preses polítiques palestines i dels menors detinguts a Israel. Una situació, malauradament, d’actualitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*