El subsòl dels Hostalets de Pierola ha proporcionat, des de fa més d’una dècada, un ric patrimoni paleontològic per comprendre com era el sud de l’Anoia fa dotze milions d’anys, durant l’època del Miocè.
A banda d’un intens treball científic a partir de restes tan emblemàtiques com les del Pau o la Laia, ara el passat més remot dels Hostalets està a l’abast de tots els públics amb propostes tan lúdiques com educatives.
Per la primera de les experiències només cal un mòbil i una tauleta. Amb una aplicació gratuïta que es pot descarregar des d’aquest enllaç, podem recórrer al nostre aire tres rutes al voltant dels Hostalets. Veurem com el paisatge actual s’uneix amb el de fa 12 milions d’anys i com alguns dels personatges que ens faran de guia ens conviden a descobrir els secrets paleontològics amagats sota terra.
Per aprofitar al màxim aquesta immersió paleontològica, els Hostalets ofereixen un P@leo_CapdeSetmana, que inclou l’allotjament a l’Alberg de Can Roviralta amb règim de pensió completa. Els més petits podran fer d’arqueòlegs, s’hauran de resoldre P@leo_enigmes, us deixareu endur per la història d’en Pau, us endinsareu en una selva tropical, fareu una gimcana nocturna… El proper P@leo_CapdeSetmana serà el del 12 i el 13 de novembre.
A les instal·lacions del Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) hi ha també l’exposició “Una finestra al Miocè”, que permet observar les excepcionals restes trobades al municipi i dóna resposta a preguntes com ¿Per què als Hostalets hi ha tants fòssils? ¿Quines espècies s’hi han trobat? ¿Quina importància tenen aquestes troballes?. L’exposició és oberta de dissabtes i diumenges al CRIP. I entre setmana prèvia reserva.
Es pot consultar tota la informació sobre aquestes activitats en aquest enllaç.