Inici Destacats La PAH Anoia alerta del ‘degoteig constant de desnonaments’, un d’ells avui...

La PAH Anoia alerta del ‘degoteig constant de desnonaments’, un d’ells avui a Cabrera

COMPARTIR

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca -PAH- de l’Anoia ha anunciat que aquest dimecres 15 de desembre a les 13:30, el jutjat d’Igualada ha ordenat el desnonament de Sara, una veïna de Cabrera d’Anoia. Des de la PAH anuncien que “farem resistència amb ella a la porta per evitar-lo”.

L’entitat denuncia que des de fa unes setmanes, coincidint amb el venciment del Reial Decret 16/2021 que suspenia els desnonaments per la situació sanitària fins al 31 d’octubre, “el degoteig de desnonaments de famílies vulnerables és constant a Igualada i a tota la comarca”.

Des de PAH Anoia volen denunciar que els jutges “estan incomplint el RDL 21/2022, que prorroga la suspensió de famílies vulnerables fins al 22 de febrer de 2022”. Segons la PAH, la veïna de Cabrera d’Anoia que volen desnonar aquest dimecres, “com tantes altres persones, ha acreditat davant el Jutjat la seva situació de vulnerabilitat -incloent un informe de Serveis Socials que sol·licita la suspensió- i ha demanat acollir-se al RDL 21/2022. La seva sol·licitud, però, no ha estat escoltada. Aquest desnonament, en ple hivern i sense alternativa habitacional, deixaria la nostra companya en una situació insostenible”.

L’habitatge és propietat de Coral Homes, “un fons participat per Caixabank que ha adquirit a preu de saldo centenars d’habitatges d’aquesta entitat bancària, i els manté buits a l’espera de poder-ne obtenir un sucós benefici”, com lamenten des de la PAH Anoia. La Sara ha demanat un lloguer social -tant a la propietat com a l’administració- perquè els seus ingressos no li permeten pagar un lloguer al mercat privat. La PAH explica que “la propietat no respon, i l’administració li ha fet saber que no disposa d’habitatges i que pot passar mesos o anys a la llista d’espera”.

L’entitat anoienca, que porta una dècada lluitant per fer factible el dret a l’habitatge, lamenta que “cada setmana ens contacta més gent amb desnonaments imminents. És una situació d’emergència gravíssima, totalment invisibilitzada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*