Inici Cinema Òscar Camps assisteix a la preestrena de ‘Mediterráneo’ a Igualada

Òscar Camps assisteix a la preestrena de ‘Mediterráneo’ a Igualada

COMPARTIR

El passat dimarts, Grup Carles, conjuntament amb l’Associació d’Igualada per a la UNESCO, va portar a l’Ateneu Cinema la preestrena a Igualada de la pel·lícula Mediterráneo, dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo i Sergi López. Una pel·lícula colpidora amb un objectiu molt clar: posar de manifest la crisi humanitària que assetja el Mediterrani a través del relat històric de la fundació d’Open Arms.

L’acte, presentat per Xavier Carles, director general de Grup Carles, es va organitzar al voltant d’Òscar Camps que, prèviament a l’inici de la projecció, va protagonitzar una conversa amb el conegut periodista igualadí Joan Maria Morros, cap d’informatius de Rac1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Òscar Camps va explicar que, tot i que la pel·lícula relata com va sorgir la ONG Open Arms, els veritables protagonistes són les persones que han hagut de fugir de les seves llars i separar-se de les seves famílies. Insistí en què el repte era com explicar la història d’aquestes persones a la ficció i això es va aconseguir amb la seva pròpia presència. Camps confessà que quan li van presentar el projecte de fer la pel·lícula no el va entusiasmar, però reconeix que ha estat una gran oportunitat per eliminar prejudicis perquè encara hi ha gent que té dubtes sobre el que fa la ONG.

El públic assistent va poder veure i “viure” un relat emocionant, amb un gran repartiment, que no defalleix un instant i que recorda una terrible realitat davant la qual la Unió Europea es mostra indiferent, quan no hostil. Un cop finalitzada la projecció, el nombrós públic que va omplir la sala del cinema, colpit pel pes emocional de la pel·lícula, va tenir ganes d’aportar el seu granet de sorra i contribuir a seguir salvant vides, en aquest cas fent un donatiu o bé comprant material de marxandatge a la botiga que la ONG va instal·lar al vestíbul del Teatre.

Grup Carles i l’Associació d’Igualada per a la UNESCO d’Igualada han pretès amb l’organització d’aquest acte contribuir a conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta realitat aprofitant l’oportunitat d’explicar al món aquesta història.

FER UN COMENTARI

*