Inici Societat Orpí rep la visita del “Divendres” de TV3

Orpí rep la visita del “Divendres” de TV3

COMPARTIR

El programa Divendres de TV3 va passar una setmana al municipi anoienc d’Orpí. Va començar la setmana fent un recorregut per la singularitat del municipi format per diferents nuclis. Can Bou, que és el nucli principal, Santa Càndia, antic nucli que està ara recuperant-se, el Castell d’Orpí, les Escodines i finalment les Masies disseminades per tot el municipi però que és on hi ha més gent. Els nens també van ser els protagonistes explicant com veien ells el seu poble i el que més els hi agradava.

Dimarts van fer un recorregut per la tradicional matança del porc, celebrada cada any a Orpí a finals de Març i de la qual van explicar curiositats locals i alhora del país.

Dimecres van canviar d’escenari i es van situar a l’entorn del Castell d’Orpí, on parlen del Castell. També parlaren de la Fira i Aplec de les Bresques (que es celebra sempre l’últim diumenge d’abril), que intenta sensibilitzar-nos respecte la importància dels pol·linitzadors, en concret les abelles, i la seva importància en el món actual; recuperant així la tradició d’Orpí amb la producció de mel, etc.També van explicar la feina que fan els rucs a Orpí en la neteja dels boscos per part d’una associació de propietaris. I finalment van explicar l’aillament amb llana natural a que es dedica una empresa d’aquí.

Per acabar Dijous va arribar el Màrius Serra amb les paraules en ruta. Serra va quedar fascinat amb el vocabulari de la gent d’Orpí amb paraules totalment pròpies i divertides.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*