Inici Cultura Oriol Solà i Prat torna a ser premiat a Mallorca

Oriol Solà i Prat torna a ser premiat a Mallorca

COMPARTIR

L’escriptor Oriol Solà i Prat ha vist com un dels seus poemaris ha rebut un nou reconeixement destacat a l’illa de Mallorca, en aquesta ocasió el Premi literari “Joan Guasp” Vila de Consell que atorga l’Ajuntament d’aquest municipi ubicat a una vintena de quilòmetres de Palma. D’entre totes les que es presentaven a concurs, el jurat de l’edició d’enguany escollí per unanimitat l’obra de Solà, un treball que té sempre l’existència humana en el punt de mira, abordada des de diferents perspectives.

La coherència, la constància, la paciència… però també l’optimisme, la cautela, el sentit comú; són tan sols algunes de les temàtiques sobre les quals versen els trenta sonets que configuren el poemari, i que s’apleguen sota el títol global de “Camí cap a l’ataràxia”. L’ataràxia és un terme vinculat a àmbits com la Filosofia, la Medicina i la Psicologia, que designa un estat de tranquil·litat i d’impassibilitat de la persona, que no és torbat per cap desig ni passió. Així, hi ha també poemes que parlen de les virtuts, de la valentia, de l’empoderament, de l’amistat, etcètera.

El poemari premiat serà publicat properament per Edicions Balèria. Previsiblement serà durant les festes de Sant Bartomeu (que és també patró d’aquesta vila mallorquina), coincidint amb l’acte de lliurament del premi que s’ha d’efectuar en aquesta localitat a finals d’agost. Serà el segon poemari que Edicions Balèria li editi a Solà, després que l’estiu passat ja publiqués el treball titulat “Remuntant les aigües del Mississipí”, guanyador del Premi de poesia Vila de Porreres.

De la seva banda, Solà continua eixamplant la seva producció literària i refermant el compromís amb la literatura catalana, ja sigui a través de la poesia o de la narrativa: aquest reconeixement a les Balears rubrica la suma d’èxits d’aquest any 2022, en el transcurs del qual s’han premiat també altres treballs de l’escriptor anoienc en diversos municipis de l’Alt Penedès, del Baix Llobregat, de Barcelona capital, del Baix Empordà, del Garraf, del Gironès, de La Selva, d’Osona, del Ripollès i del Vallès Occidental.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*