Inici Destacats Ordenances fiscals de consens a Vilanova del Camí

Ordenances fiscals de consens a Vilanova del Camí

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va aprovar divendres les ordenances fiscals per l’any 2017, que preveuen la seva “congelació total”, segons el regidor d’HIsenda, Jordi Barón. El regidor considera que es tracta d’”ordenances socials, pensades per estar al costat de les persones” i va explicar la intenció del govern d’avançar en els sistemes de bonificació.

Les ordenances van ser aprovades amb l’únic vot en contra del grup municipal de Veïns amb Veu. El seu portaveu, Juan Manuel Cividanes, justifica el sentit del vot perquè “la congelació de l’IBI no serà real”. Barón va matisar que experimentaran augment el 0,78% dels rebuts “perquè són els que han augmentat la superfície declarada”.

Els grups del govern -Vilanova 365, ERC i CiU- amb rebut el vot favorable de PSC, Vilanova Alternativa i Decide, la resta de grups de l’oposició, que han valorat positivament la congelació dels impostos.

Imma González (Decide) va dir que no són les ordenances que proposarien, però conscients de la força que tenen i amb la congelació han optat per donar suport. Francisco Palacios (Vilanova Alernativa) va justificar el suport pel fet que portaven al seu programa electoral la congelació dels impostos. Palacios va lamentar, però, haver tingut poc temps per estudiar les ordenances i proposar millores. El PSC també incorporava al seu programa la congelació. La seva portaveu, Noemí Trucharte, va celebrar la predisposició del govern per negociar i va anunciar el seu vot favorable “perquè fem oposició, dura si cal, però som un partit amb vocació de govern”.

A proposta del PSC s’incorpora un augment de la bonificació fins al 50% de l’impost de circulació per a vehicles elèctrics. Decide i els socialistes també han proposat una bonificació del 100% de les taxes dels matrimonis civils si es celebren en jornada laboral i un dels cònjuges està empadronat al municipi. El PSC havia acusat el govern de prevaricació per cobrar taxa o no en funció del regidor que casava i de l’horari en el que es celebrava l’enllaç.

FER UN COMENTARI

*