Inici Destacats ‘Operació urnes’ de la igualadina Laia Vicens, el llibre de no ficció...

‘Operació urnes’ de la igualadina Laia Vicens, el llibre de no ficció més venut per Sant Jordi

COMPARTIR

«Sabíem que ‘Operació urnes’ es vendria, però no ens esperàvem en cap cas ser el llibre més venut en català de no ficció. No ens ho esperàvem ni en les previsions més optimistes». Així ho ha manifestat el coautor d»Operació urnes’, Xavier Tedó, després de donar-se a conèixer que el llibre ha quedat en primera posició de vendes d’obres de no ficció en català.

La igualadina Laia Vicens Estaran, l’altra autora d»Operació urnes’, ha apuntat que competien amb noms molt mediàtics i pensaven que el seu llibre funcionaria però que el dia de Sant Jordi és un dia per a que els més coneguts triomfessin més. «Estem molt agraïts amb la gent que ens ha fet confiança», ha ressaltat.

«Estem en una situació excepcional políticament i això li dona més rellevància i importància» al seu llibre ‘Operació urnes’, ha afegit Vicens, al temps que Tedó ha ressaltat que la rebuda del llibre ha estat molt positiva.

«La força d’un destí», el més venut en ficció

La novel·la ‘La força d’un destí’, de Martí Gironell, ha estat la més venuda en català aquest Sant Jordi segons la llista que elabora anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya. En castellà, el primer lloc l’ha aconseguit ‘Las hijas del Capitán’, de María Dueñas. La novel·la de Gironell ha estat seguida per ‘Jo soc aquell que va matar Franco’, de Joan-Lluís Lluís; per ‘La dona de la finestra’, el best seller nord-americà d’A. J. Finn; per ‘Quan érem els peripatètics’, que segueix les aventures dels personatges de la popular sèrie de TV3, en aquest cas descrites per Héctor Lozano, i per ‘La novel·la de Sant Jordi’, de Màrius Serra. Pel que fa a les vendes des del Gremi consideren que seran similars a les de l’any passat.

Pel que fa a la no ficció, a més d'»Operació Urnes», el top cinc en català l’han completat ‘Bon dia, són les vuit!’, d’Antoni Bassas; ‘Dies que duraran anys’, de Jordi Borràs; ‘Per la llibertat’, de David Fernàndez i Toni Soler, i ‘La invasió dels robots i altres relats d’Economia en colors’, del mediàtic economista Xavier Sala i Martín. En castellà, el llibre més venut de no ficció ha estat ‘Las almas de Brandon’, de César Brandon Ndjocu.

ACN

FER UN COMENTARI

*