Inici Cinema «Operació Garzón contra l’independentisme català», al Cineclub Ateneu

«Operació Garzón contra l’independentisme català», al Cineclub Ateneu

COMPARTIR

[Img #4735]El documental «Operació Garzón contra l’independentisme català» d’Eduard Miguel (2012) és la proposta de la Pantalla Oberta del Cineclub Ateneu per aquest dijous dia 21 al vespre, amb la presència d’un dels seus protagonistes, Pep Musté. La cita és a les 8 del vespre a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí i l’entrada és gratuïta.

Al llarg dels mesos que van precedir i seguir els Jocs Olímpics de Barcelona 92, un grup de 38 persones foren detingudes i incomunicades a Catalunya i el País Valencià per motius polítics. El documental Operació Garzón contra l’independentisme català condemna els fets i denuncia que algunes d’elles van ser torturades sota l’empara del jutge Baltasar Garzón. El 2 de novembre del 2004 el Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar Espanya per les vexacions i el maltractament que van patir 17 d’aquests independentistes.

L’any passat Llibertat.cat va posar en marxa la producció del documental, finançat íntegrament a través del micro mecenatge, que repassa la cronologia dels fets i del que va significar aquella macro operació política-judicial amb relats personals i de familiars que ho visqueren. Operació Garzón, però, recorda també l’allau de mostres de suport que es va rebre per amplis sectors de la població, així com les contínues irregularitats judicials que van existir al llarg de tot el procés i la sentència contrària d’Estrasburg contra l’Estat Espanyol.

Zeba Produccions és una productora creada al juny de 2005 i establerta a la Garrotxa i al Ripollès. En tot aquest temps ha realitzat diversos productes audiovisuals, però sobretot, s’ha especialitzat en els documentals. Terra Lliure, punt final i La Crida, història d’una resposta són dos documentals coproduïts conjuntament amb Televisió de Catalunya i que es van emetre el 2007 i el 2011, respectivament.

El film ha rebut el premi Moisès Huentelaf del IV Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món de Valparaíso, Xile En aquesta sessió comptarem amb membres de l’equip del documental.

[swf object]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*