Inici Teatre «Operació A.V.I.» al Teatre Municipal de l’Ateneu

«Operació A.V.I.» al Teatre Municipal de l’Ateneu

COMPARTIR

El grup Xarxa Igualada vol celebrar el desè aniversari de la companyia Farrés brothers i cia., i ho fa programant el seu primer espectacle, Operació A.V.I. Les aventures dels vells intrèpids. L’espectacle es representarà el proper diumenge dia 2 de desembre, a ¼ d’1 del migdia, al Teatre Municipal l’Ateneu. Les entrades tenen un preu de 5 € i de 4 € per als socis de l’entitat. Les entrades es poden comprar el dissabte de 7 a 8 del vespre i una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Operació A.V.I. Les aventures dels vells intrèpids

[Img #2584]És sabut de tothom que els protagonistes dels contes tradicionals posseeixen el do de l’eterna joventut: Malgrat el pas dels segles, la Caputxeta, el Patufet, el Flautista i tota la resta mai no moren, mai es fan vells. Per estranyes circumstàncies, però, han estat objecte d’un terrible experiment i han envellit de cop. L’Operació A.V.I. consistirà en un llarg viatge i un reguitzell de peripècies per recuperar de nou la joventut. D’aquesta manera els avis, els de debò, podran seguir explicant els contes i no cauran en l’oblit. Ni els avis, ni els contes. Operació A.V.I. és un espectacle de titelles, actors i trastos varis. Les diferents portelles d’un gran armari-teatrí obren pas cap als espais d’aquesta aventura: un castell amb una terrible màquina, un bosc on perdre’s, un desert on glaçar-se, un autobús… I a cada lloc, un moment divertit, o misteriós, o tendre, o… oh! Una sorpresa i una altra, i un joc constant amb l’espectador.

Els Farrés brothers

Farrés brothers i cia. neix el 2002, quan Pep Farrés, Jordi Farrés i Jordi Palet combinen els seus esforços i aptituds per crear Operació A.V.I, un tret de sortida que connecta molt bé amb el públic, com ho acrediten les més de 300 actuacions i el premi de l’espectador al millor espectacle de la Fira de titelles de Lleida 2004.

Aquesta embranzida inicial permet crear, tres anys després, El rei de casa, espectacle que també gira molt per tot Catalunya i Espanya, i que arriba a creuar fronteres, fins al Norwich Puppett Festival 2007 (Anglaterra). El projecte d’aquest espectacle va guanyar el premi Xarxa 2004, i el 2007 aconseguí el premi a la millor proposta dramàtica de la Fira de Titelles Lleida.  També el premi del Jurat Infantil de Tolosa, el 2009. I un dia els va passar pel cap la idea de fer-ne “una de marcians”. A partir d’aquest germen, van començar a imaginar OVNI, una producció ambiciosa, estrenada el 2007, en coproducció amb el Teatre de l’Aurora. El 2007, doncs, fou un any molt especial, però també molt atapeït: van celebrar el cinquè aniversari, van estrenar l’OVNI, i van fer temporada al Teatre Nacional de Catalunya, i a més, enregistraren El rei de casa amb la productora Benecé, en una versió “cinematogràfica” emesa per TV3 el dia de cap d’any del 2008.

Per als espectacles, la companyia ha comptat sempre amb el mateix equip creatiu: l’Alfred Casas en el disseny d’escenografia i titelles, el Jordi Riera en la composició musical i la Dodiva en la confecció del vestuari. OVNI, en ser un projecte més complex, compta amb un equip més extens de col•laboradors, tots han cregut molt en el projecte i han contribuït a explicar aquesta història difícil i emotiva. I és que les històries els mouen. Els agrada tocar temes poc tractats, de manera original i no moralitzant. L’humor té un pes important en els seus espectacles, però també hi tenen cabuda altres emocions, com ara la por, la tristesa o la tendresa. En qualsevol cas, procuren que tothom qui l’ha vist ha pogut treure quelcom de profit, ni que sigui aprendre l’idioma dels marcians. No endebades OVNI obtingué el premi Butaca 2008 a altres disciplines teatrals i el Premi del públic “ex-aequo” al millor espectacle per a Infants de la Fira de Titelles de Lleida 2009.

La maleta de l’Agustí és un espectacle inspirat en un petit fragment de la vida del fotògraf català Agustí Centelles que també coproduí el Teatre de l’Aurora.  Recentment han estrenat  Equilibristes interpretat per Pep Farrés amb música d’Els amants de Lulú.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*