Inici Destacats Onze persones a l’atur comencen la seva formació com a operari de...

Onze persones a l’atur comencen la seva formació com a operari de packaging

COMPARTIR

El curs d’operari de Packaging organitzat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha arrencat a finals de maig amb 11 alumnes -6 dones i 5 homes- que han estat seleccionats entre la cinquantena de candidats que optaven a fer el curs gratuït. Tots ells estaven en situació d’atur i resideixen a la Conca d’Òdena.

La formació gratuïta, emmarcada dins del projecte Conca Tech, s’ha organitzat després de recollir les inquietuds i necessitats d’empreses de la cadena de valor del Packaging a la Conca d’Òdena durant la primera fase del projecte, on s’ha evidenciat la necessitat de personal format per treballar com a operari de Packaging.

El curs té una durada de tres mesos i inclou formació específica d’operari de packaging amb docents de l’Institut Escola del Treball de Barcelona, un centre educatiu especialitzat en aquest tipus de formació que disposa de tota la maquinària per tal que l’aprenentatge sigui el màxim proper a l’entorn laboral real. Els alumnes realitzen els mòduls d’impressió digital i òfset, materials i disseny estructural, ja que és la formació que les empreses de packaging del territori consideren més rellevant per les necessitats que tenen en aquests moments.

A més d’aquesta formació específica sobre packaging, el curs també inclou formació en prevenció de riscos laborals, sessions transversals sobre gestió emocional, igualtat de gènere i orientació laboral. Un cop finalitzada la formació, a mitjans de juliol els alumnes s’incorporaran a les empreses en període de pràctiques, amb moltes opcions de futures contractacions un cop finalitzat aquest període.

En el marc de la formació, els alumnes van visitar a la Fira Graphispag 2022 celebrada fins el 27 de maig a la Fira de Barcelona, on van poder fer una immersió al sector de les arts gràfiques que a la Conca d’Òdena compta amb 51 empreses, 162 milions d’euros de facturació i 905 treballadors.

Programa d’innovació digital Conca Tech

El programa d’innovació digital Conca Tech concentra els ajuts concedits per la Diputació de Barcelona (del programa “Treball, Talent i Tecnologia” impulsat arran de la crisi provocada per la pandèmia) als set ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena per tal d’ajudar a fer la transformació digital de la indústria del packaging, un sector que a la Conca compta amb 51 empreses, 162 milions d’euros de facturació i 905 treballadors. La cadena de valor inclou fabricants d’envasos i etiquetes, proveïdors especialitzats, manipulats de cartró i fabricants d’embalatges, converting de paper i cartró, distribuïdors d’embalatges i envasos, disseny i impressió de materials per a màrqueting i comunicació.

A més del curs d’operari de packaging i el diagnòstic del sector presentat el passat mes de febrer, el programa inclou altres accions en àmbits com la innovació, els nous mercats, la transformació digital i la formació, que es duran a terme abans d’acabar l’any 2022. D’entre aquestes actuacions n’hi ha d’orientades a la capacitat productiva de les empreses, i d’altres a la formació dels treballadors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*