Inici Societat Òmnium Cultural presentarà a Igualada la seva campanya ‘Judici a la Democràcia’

Òmnium Cultural presentarà a Igualada la seva campanya ‘Judici a la Democràcia’

COMPARTIR

Els vicepresidents d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri i Marina Llansana, seran al Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí el proper dijous 7 de febrer, a les 20.30h, per tancar l’Assemblea Territorial.

Entre altres punts, l’Assemblea servirà per renovar parcialment la Junta de l’entitat i presentar el pla de treball per aquest 2019. El plenari, només per a socis i sòcies, tindrà lloc a les 20h a la Sala de Socis de l’Ateneu.

A les 20.30h l’acte es traslladarà al Teatre Municipal on Marcel Mauri de los Rios i Marina Llansana, vicepresident i visepresidenta d’Òmnium Cultural, conversaran, en un acte obert a tothom, sobre la campanya “Judici a la Democràcia”

Aquesta campanya, engegada fa quinze dies en un acte multitudinari al Castell de Monjuïc, vol denunciar el judici de la vergonya, on Òmnium acusarà l’Estat de vulnerar drets fonamentals, com la llibertat d’expressió o els drets de manifestació i de reunió. Al final de la intervenció hi haurà un torn obert de paraules.

6 COMENTARIS

  1. Si els fundadors i patricis barcelonins de l’entitat Òmnium Cultural, els senyors Carulla, Cendrós, Ballvé, Ribera i altres, ressuscitessin i veiessin en què han convertit la seva obra demanarien tornar a ser enterrats. És una vergonya colossal que una institució que va ser el referent, en els anys més grisos d’aquest país, tingui com a capdavanters activistes de carrer i que han profanat la cultura i segrestat l’entitat per profit propi i per polititzar-la. Algú d’un país civilitzat, s’imagina el president d’una entitat cultural megàfon en mà sobre un cotxe de la Guàrdia Civil agitant a les masses? Una veritable vergonya.

      • Tan poc vocabulari tens que no saps argumentar? o és que desconeixes la història d’aquest país per poder tenir un vocabulari una mica més ric i no tant pobre per defensar aquell que amb la seva actuació va denigrar quaranta anys d’esforços per normalitzar la cultura catalana

        • Tens tota la raó Mireia, i el tal «Pep» fa honor a la seva ignorància amb la seva trista resposta, aquests quan llegeixen la racionalitat i el sentit comú s’amaguen darrere la pobresa argumental, perquè no poden negar l’evidencia i la veritat els fa tant de mal que no saben que dir…

    • La majoria dels socis d’Òmnium Cultural, i sobretot els que ho som desde fa més de quaranta anys, quan vàrem veure aquell personatge pujant sobre el cotxe de la Guàrdia Civil ens va caure la cara de vergonya i vàrem retrocedir en el temps veient aquells prohoms, que abans he mencionat, quan van començar aquesta obra de reconstrucció cultural d’un país que estava ensorrat. Aquells SENYORS (amb majúscula) educats, amb cultura i amb patrimoni que de manera discreta i constant van aconseguir que els ulls de la gent mirés amb respecte a Catalunya. I veure aquell element sobre el Jeep va ser la constatació que l’entitat ha caigut al nivell més baix que justament els contraris a Catalunya sempre han desitjat veure.

FER UN COMENTARI

*