Inici Llibres «Olor de colònia»: de la ficció literària a la televisiva

«Olor de colònia»: de la ficció literària a la televisiva

COMPARTIR

[Img #2521]‘Olor de colònia’ un dels grans èxits editorials de l’any 2009, publicada  per l’editorial ‘Edicions de 1984’ i de la que ja s’han publicat onze edicions, reviurà de nou a través de la versió televisiva que ha realitzat en coproducció Diagonal TV i Televisió de Catalunya. Aquesta adaptació serà estrenada dins de la desena edició del ‘Zoom Festival Europeu de Telefilms‘, que es celebra fins dissabte a Igualada.

La minisèrie ‘Olor de colònia’ inspirada en la novel.la homònima de Sílvia Alcántara, ha estat dirigida per Lluís-Maria Güell, i competirà dins de la secció oficial del certament amb altres dues produccions: ‘Cartes a Eva’, dirigida per Agustí Villaronga, autor entre d’altres èxits de la nominada als Òscars ‘Pa negre’, i ‘Rescatando a Sara’ del realitzador Manuel Ríos.

Recordem que el  ‘Zoom Festival Europeu de Telefilms’ té per objectiu la difusió i promoció dels telefilms europeus i minisèries espanyoles, i apropar l’espectador a aquestes produccions que només es poden veure per la petita pantalla.

El llibre

L’autora d»Olor de colònia’, Sílvia Alcàntara, evoca a les seves pàgines la vida d’una colònia tèxtil i les enverinades relacions socials, la combinació de despotisme i condescendència que, cap als anys 50, regeix la seva vida.

Néixer  viure, reproduir-se i morir entre les parets d’una fàbrica. Una gran fàbrica que va més enllà dels llocs de treball, que és també l’escola per als fills, l’església, les botigues i les cases per viure-hi.

Recordem que posteriorment a ‘Olor de colònia’, Sílvia Alcàntara va publicar el 2011 l’obra titulada ‘La casa cantonera’ (Edicions de 1984).

La versió televisiva

[swf object]Ara s’estrena en primícia i en competició al ‘Zoom Festival’ la versió televisiva produïda per Diagonal TV i Televisió de Catalunya. Dirigida per Lluís-Maria Güell i interpretada per Pep Planas, Maria Molins, Miriam Iscla, Toni Sevilla, Greta Fernández, Fermí Reixach, Pepa López, Vicky Peña i Miquel Gelabert.  La projecció d’aquesta minisèrie en el  ‘Zoom Festival’ dins de la secció oficial, serà el dissabte 1 de desembre al Teatre de l’Aurora d’Igualada (Pl de Cal Font), a partir de les 16h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*