Inici Destacats Òdena tindrà un nou mercat ambulant els diumenges al matí

Òdena tindrà un nou mercat ambulant els diumenges al matí

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Òdena ha aprovat desenvolupar una prova pilot d’instal·lació d’un mercat ambulant els diumenges al matí al Plà d’Òdena, concretament al carrer Lleida, més conegut com el carrer de la Rosdor. La proposta rebia al darrer ple els vots a favor del Partit Socialista i l’abstenció d’ERC i Partit Demòcrata.

Es calcula que a mitjans de maig el mercat ambulant sigui una realitat –actualment la proposta està en període d’exposició -. El carrer on s’ubicaria el mercat té 235 metres lineals i una amplada de 12 metres el que permetria acollir fins a unes 80 parades. L’amplaçament permet no incidir pràcticament en la circulació, i permetrà donar vida i autonomia a un barri amb deficiències en matèria de comunicació, aproximant-los el comerç i dinamitzant la zona. No s’hauria de tallar carrers a la circulació ni fer canvis en el sentit de la circulació.

Carles Casanova, portaveu d’ERC congratulava que el govern de PSC tornés a provar d’establir el mercat ambulant al municipi i afegia però que “ens hagués agradat poder participar en el procés de decisió i treballs de preparació que suposem que l’Alcalde Guisado haurà fet conjuntament amb els veïns del Pla de la Masia. En qualsevol cas, estem molt contents que puguem tornar a tenir aquest servei que considerem molt oportú per la gent del municipi que no disposa de comerç de proximitat i que d’aquesta manera el podrà gaudir”.

Per la seva banda, Pep Solé, portaveu de PDeCAT-Òdena, comentava que “tirar endavant un mercat ambulant setmanal amb vocació de mercat comarcal de diumenge matí ens sembla una bona iniciativa fruit de la prova feta el 2011 pel govern de CiU. Ens hem abstingut davant la negativa de retirar el document per millorar-lo, ja que el considerem prematur, poc treballat i precipitat. No es preveu personal per gestionar-lo, no s’hi preveuen activitats complementàries per dinamitzar-lo, no sabem el mixt de parades i creiem que ubicar-lo al Polígon de les Gavarreres és millor opció”.

L’alcalde d’Òdena Francisco Guisado explicava que “El Pla d’Òdena és el millor emplaçament possible per a la implantació d’aquest servei donada la seva ubicació. És de fàcil accés i disposa de molt espai per a l’aparcament de vehicles. Estaria emplaçat en una zona on actualment hi ha comerços i restauració, fet que provocarà beneficis per a les empreses existents”. D’altra banda, Guisado explicava que la “la població del Pla d’Òdena és d’un gruix de 1.400 persones, molt castigades per la seva poca comunicació via transport públic amb les poblacions properes i amb una taxa de població per sobre de la mitjana d’envelliment. El mercat esperem que esdevingui un eix vertebrador d’activitat econòmica i social del barri”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*