Inici Llibres Òdena presenta el nou llibre sobre el municipi

Òdena presenta el nou llibre sobre el municipi

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Òdena va presentar el passat dissabte el llibre que ha editat i que porta per títol “Òdena, al cor de Catalunya”, una publicació que vol ser una carta de presentació del poble amb informació i imatges inèdites. L’acte de presentació va acollir més de dues-centes persones de totes les edats i de tots els nuclis del municipi interessades per conèixer l’obra.

L’acte de presentació va anar a càrrec de l’alcalde Francisco Guisado, l’autor del llibre, Josep Vicenç Mestre i el fotògraf, David Ribera. També va comptar amb la presència de la diputada Maria Senserrich, així com d’altres autoritats de municipis veïns i representants del Consell Comarcal.

En el decurs de l’acte es va projectarar l’audiovisual “Òdena, terra de guix” amb unes imatges inèdites fetes a racons i persones del poble. També es va presentar un petit reportatge amb la intervenció de veïns i veïnes, empresaris, membres d’entitats, comerciants i persones significatives del muncipi que tenen un paper en el llibre.

Per la seva part, l’alcalde Francisco Guisado va mostrar la seva satisfacció per la germanor que accions com aquesta produeixen en el muncipi i va posar en valor el fet de disposar d’una carta de presentació del poble d’aquestes característiques i aquesta qualitat. L’autor odenenc Josep Vicenç Mestre, en la seva presentación va manifestar que “ser de poble no és un segell amb el qual és neix, ni una visió romàntica i bucòlica del món, ni tan sols una qualitat adquirida automàticament pel simple fet de viure-hi. Cal tenir la voluntat de ser-ne i cal contribuir a fer poble diàriament. Ser de poble és una forma de viure i conviure. I la recompensa és immensa i molt gratificant”. Per la seva part, el fotògraf David Ribera va explicar la seva participació “he intentat mimar la llum d’Òdena amb el objectius, jugant amb tota llibertat amb la boira i la foscor i així donar una visió d’Òdena personal i molt íntima.” La diputada Maria Senserrich va felicitar al municipi per disposar d’un llibre monogràfic i, en aquest sentit i en to d’humor, va manifestar la seva “enveja sana”.

“Òdena, al cor de Catalunya” és una mirada de reüll a l’Òdena més desconeguda però també a l’Òdena que tothom pot identificar amb els seus principals signes d’identitat. No tant sols es posa en valor el seu ric patrimoni i un entorn natural excepcional, sinó que els pobles, barris, ravals i masos són els principals protagonistes.

L’autor presenta una Òdena actual i contemporània on l’emprenedoria i el treball i viure a pagès són realitats econòmiques compatibles i absolutament consolidades, un Òdena que manté estrets lligams amb el seu passat i la seva historia, però que també ha obert nous horitzons mantenint la saviesa d’antany amb tècniques actuals. Finalment també es presenten i descriuen les principals fires i festes que al llarg de l’any fomenten el veïnatge i són la vitalitat del poble.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*