Inici Societat Òdena instaura una franja perimetral a la urbanització de Puig Rabat per...

Òdena instaura una franja perimetral a la urbanització de Puig Rabat per protegir-la dels incendis

COMPARTIR

La franja perimetral té l’objectiu de reduir el risc de propagació d’un incendi forestal a l’interior de la urbanització i al bosc. El municipi d’Òdena ho ha dut a terme com una mesura de protecció contra incendis que obliga la llei de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, com és el cas de Puig Rabat.

La protecció perimetral arriba als 25 metres d’amplada. D’aquesta manera, cobreix des del límit de les parcel·les fins al bosc. L’Ajuntament d’Òdena pretén millorar la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures de la zona, a més de reduir el perill en cas de patir un nou incendi.

La Diputació de Barcelona avala, supervisa i subvenciona el projecte. L’Ajuntament d’Òdena, ha contractat a una empresa especialitzada en la realització i direcció d’obra d’aquest tipus d’actuacions.

L’incendi del 2015, a la memòria

Òdena no oblida aquell diumenge 26 de juliol de 2015 quan es va iniciar al seu terme municipal el foc que va acabar cremant, segons els agents rurals, 1.293 hectàrees, un 75% de les quals eren massa forestal. La meitat de la superfície cremada era al terme municipal d’El Bruc, mentre que Castellfollit del Boix acabava amb 433 hectàrees afectades i Sant Salvador de Guardiola 128. Òdena, on havia començat l’incendi, va acabar amb 38 hectàrees cremades: la direcció del vent havia empès el foc cap a l’est, a la zona limítrof amb el Bages i el Bruc. Castellolí era una altra població afectada, però amb només 7 hectàrees.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Si au vinga va!! Tallem més arbres…. Clar que si, 25 metres?? No no que siguin 100, no fos cas que els chalets els hi toqués alguna espurna…

    Aquest pas ens quedarem sense boscos en 4 dies…, aquest planeta se’n va a la merda…

    El que s’ha de fer es no permetre urbanitzacions al mig del bosc…. i així no hi haurà perill de que passi res

FER UN COMENTARI

*