Inici Societat Òdena inicia un projecte per apropar l’ús de les TIC a la...

Òdena inicia un projecte per apropar l’ús de les TIC a la gent gran

COMPARTIR

Des de l’ajuntament d’Òdena amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia s’impulsa el projecte “esTIC+aprop” que té com a finalitat formar en noves tecnologies a les persones majors de 65 anys amb interès per aprendre a utilitzar el mòbil o la tauleta i tots els seus usos com; fer videotrucades a familiars i amistats, demanar hora al metge, fer compres, cercar informació, participar en tallers i cursos virtuals, etc.

El projecte té una primera fase en la qual una tècnica de l’Ajuntament contactarà telefònicament amb totes les persones majors de 65 anys del municipi per realitzar una petita enquesta i conèixer si es disposa de telèfon mòbil, l’ús que se’n fa, el que els agradaria fer i les necessitats. La segona fase serà quan voluntaris, prèviament formats i acreditats, es trobaran amb les persones grans interessades a aprendre a utilitzar el seu telèfon mòbil o tauleta.

La regidora de servei a les persones, Alba Gallardo, explica que aquest projecte és molt ben rebut i més en el moment que arriba, ja que entre altres pot donar resposta al sentiment d’aïllament no desitjat i agreujat per la COVID-19 i alhora fomentar la cohesió social amb la metodologia intergeneracional amb la xarxa de voluntariat. En aquest sentit, l’ajuntament d’Òdena fa una crida a tothom qui vulgui participar, ser voluntari, contactin amb l’àrea de serveis a les persones de l’Ajuntament. Prèviament rebran una formació i se seguirà en tot moment les recomanacions sanitàries.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*