Inici Destacats Òdena a Fons vol que els municipis de la Conca respectin les...

Òdena a Fons vol que els municipis de la Conca respectin les decisions municipals sobre Can Morera

COMPARTIR

El grup municipal Òdena a Fons ha manifestat a través d’un comunicat la seva preocupació pel fet que l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, hagi sol·licitat respecte als alcaldes dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) per les decisions preses des del municipi d’Òdena en matèria de gestió del territori i, en concret, les corresponents al pla urbanístic en estudi, que inclou la zona de Can Morera.

Òdena a Fons exposa aquest posicionament perquè asseguren que han pogut constatar, “durant la reunió que ÒAF i la delegació d’entitats van mantenir amb el Departament de Territori, que la MICOD és qui vehicula tot aquest procediment”.

És per tot això que ÒAF-Avancem demana que, en un termini d’un mes, la MICOD “manifesti que respecta les decisions preses des del consistori d’Òdena”. Si no fos així, ÒAF assegura que sol·licitaria, durant el primer Ple de l’any vinent, la sortida del municipi d’Òdena de la MICOD, així com ho estableix l’article 39 dels seus estatuts.

Unió de Pagesos també plantejarà a l’Ajuntament d’Òdena que abandoni la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) si no es té en compte la seva oposició al macropolígon de Can Morera. Després que el ple municipal, decidís, el passat setembre, rebutjar la proposta, des de Territori i Sostenibilitat, explica el sindicat en un comunicat, se’ls hi va assegurar que es respectaria la decisió malgrat que també se’ls va recordar amb els alcaldes “anteriors” s’havia arribat al consens. Ara, en una reunió amb persones de diferents àmbits per valorar quins han de ser els propers moviments, s’ha decidit que si es desautoritza l’alcaldessa proposaran que abandonin l’ens.

Durant la mateixa reunió es va decidir demanar una futura reunió amb Territori per reiterar que l’Ajuntament d’Òdena no dóna suport a la requalificació de Can Morera com a sòl industrial.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*