Inici Destacats Òdena a Fons Avancem es constitueix com a agrupació d’electors

Òdena a Fons Avancem es constitueix com a agrupació d’electors

COMPARTIR

El passat 17 d’abril Òdena a Fons Avancem (OAF) es va constituir com a agrupació d’electors després de presentar les firmes necessàries i la llista electoral corresponent. Malgrat que OAF pren totes les seves decisions de manera consensuada mitjançant la votació de tots els membres, han presentat una llista encapçalada per Andreu Garcia. El segueixen Sergio Lozano, Piedad Rovira, Manuel Contreras, Maria Jesús Martínez, Joan Xavier Gabarró, Anabel Cortés, Jordi Gassó, Manuel Iglesias, Carme Iglesias i David Mora, amb Àngela Cañellas, Jesús Vargas, Esther Comamala i Fernando Grau com a suplents.

La fórmula de l’agrupació d’electors, recollida a la llei electora, és l’alternativa que tenen els ciutadans per presentar-se a un procés electoral concret sense haver de constituir-se en partit polític. Cal que comptin amb un projecte comú, que decideixin un nom, sigles i logotip i presentin una llista i les firmes necessàries. Malgrat que pel nombre d’habitants que té Òdena només els calien unes 37 firmes, Òdena a Fons Avancem n’ha recollit 100, les que caldrien per a un municipi més gran.

OAF ha comptat en aquesta precampanya amb el testimoni de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages i membre de l’agrupació electoral Gent Fent Poble, Joan Carles Batanés. El líder de Gent Fent Poble assegura que l’experiència “funciona” i “agrada”: “la gent se sent escoltada i participada”, diu.

Aquest mes de gener Òdena a Fons-Avancem va constituir-se com a plataforma ciutadana per presentar-se a les eleccions del proper 26 de maig. Des d’aleshores han organitzat trobades amb entitats, presentacions de la candidatura a llocs com el Centre Agrícola, al Centre Cívic del Barri de Sant Pere i al Centre de l’Espelt, amb l’objectiu de donar a conèixer la fórmula de l’agrupació d’electors i explicar la manera d’organitzar-se i de funcionar que tenen.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*