Inici Societat Òdena estrena un mural col·laboratiu elaborat durant la Setmana Jove

Òdena estrena un mural col·laboratiu elaborat durant la Setmana Jove

COMPARTIR

L’artista Nuriatoll i joves d’Òdena han elaborat un mural col·laboratiu amb el lema “Òdena és cultura”. Està situat a l’entrada del municipi, a la paret que queda sota el Centre Unió Agrícola.

La iniciativa va ser proposada des de la regidoria de joventut de l’Ajuntament d’Òdena, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, va impulsar un projecte d’integració i art urbà al municipi durant la Setmana Jove d’Òdena aquest juliol. L’objectiu de l’activitat va ser educar i apropar l’art als joves a través de la participació directa en el plantejament i la creació d’un mural col·lectiu, que està situat a l’entrada del municipi, al centre unió agrícola, equipament cultural.

L’artista urbana Nuriatoll, il·lustradora i especialista a pintar murals a tota mena de parets interiors i exteriors, va dirigir un grup de joves d’Òdena, del centre d’acollida Ca N’Aguilera i la comissió Jove Gargantua Odenenca que van començar experimentant amb la pintura i els esprais de manera lliure. Després, amb Nuriatoll van treballar dibuixos que reflectissin la cultura del municipi, com la Torre del Castell com a patrimoni, la pagesia a través de la vinya, els globus aerostàtics i les avionetes, el roscó del ball de crespelles o l’atzavara com a planta endèmica. Com a missatge central van escriure el lema “Òdena és cultura”.

Nuriatoll, a través d’una publicació al seu perfil Instagram va assegurar sentir-se «molt orgullosa de la feinada de tots els i les participants» i va agrair els organitzadors que pensessin en ella «per aquest projecte tan especial per al poble».

La Comissió Jove d’Òdena, descontenta amb el govern municipal

La Comissió Jove d’Òdena, organitzadora de la Setmana Jove amb l’Ajuntament d’Òdena, ha fet públic un comunicat en el que agraeix “la participació ciutadana i exemplaritat de la gent, pel que fa a les mesures de seguretat, en les diferents activitats” i agraeixen “la implicació i la feina feta per les Tècniques de Joventut i Cultura, i el Responsable del Manteniment del Poliesportiu”.

Però des de la comissió jove, deixant clar que “la regidora de joventut no va poder assistir per causa major” es mostren “descontents i lamentem l’actuació de l’alcaldessa i la resta de regidors del govern municipal que només van assistir a dos dels vuit actes organitzats i ens van deixar, tant a les Tècniques com al jovent que conformem la Comissió, en una situació d’abandó obligant-nos a prendre decisions que no ens pertocava”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*