Inici Destacats Òdena destinarà 90.000 euros a formar i contractar persones a l’atur

Òdena destinarà 90.000 euros a formar i contractar persones a l’atur

COMPARTIR

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament d’Òdena una subvenció consistent en una actuació formativa i una posterior contractació laboral per valor de 89.380 euros. L’ens local va sol·licitar aquest ajut amb l’objectiu de formar i ocupar persones en l’àmbit de l’assistència a domicili per a gent gran. D’aquesta manera, el consistori aconseguia cobrir dues necessitats del poble a la vegada; ocupar a persones en situació d’atur i atendre a persones grans demandants d’assistència.

El Servei d’Ocupació de Catalunya va valorar molt positivament l’oferta i finalment, el passat mes de desembre va resoldre atorgar dues ajudes. Per una banda, una acció formativa de 300 hores, adreçat a 12 persones del municipi per un import de 16.250,00€. Un cop realitzada i superada aquesta formació, els participants tindran la possibilitat de participar en el procés de selecció i contractació vinculat a la formació rebuda. Així, la segona ajuda, amb un atorgament de 73.130,04€, és la referent a la d’ocupació que consisteix en la contractació durant 6 mesos del 75% dels treballadors que hagin superat el procés de formació.

Actualment, ja s’estan formant les 8 persones, aquelles que es van presentar i que complien els requisits establerts de ser persones demandants d’ocupació no ocupades (DONO), residents al nucli urbà d’Òdena i no ser receptors de cap prestació contributiva.

La formació que s’està impartint és sobre neteja industrial, de mobiliari, banys i cuines, neteja de roba, electrodomèstics, llits i finestres, medi ambient i residus, prevenció i extinció d’incendis, primers auxilis, alimentació i nutrició, barreres comunicatives a la discapacitat, tractament d’úlceres per pressió, mobilització de persones dependents amb escassa mobilitat i habilitats socials en l’àmbit domiciliari.

Òdena ha anomenat a aquesta iniciativa “Projecte Clau” i és que com explica el seu alcalde, Francisco Guisado “el nostre objectiu és el benestar dels veïns i veïnes, i a través d’aquest projecte aconseguim millorar les condicions i qualitat de vida de les persones grans que viuen soles al municipi, a la vegada que millorem la qualificació laboral i s’ofereixen noves oportunitats laborals en el sector socio-sanitari.

Aquesta actuació està inclosa en les accions atorgades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, dins la convocatòria Treball als Barris 2018, cofinançat per la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*