Inici Destacats Òdena defensa el creixement de sòl industrial a les Gavarreres com a...

Òdena defensa el creixement de sòl industrial a les Gavarreres com a alternativa a Can Morera

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Òdena ha reiterat la seva oposició a la creació d’un polígon a la Plana de Can Morera. En declaracions als mitjans de comunicació, l’alcaldessa del municipi, Maria Sayavera, ha explicat que a hores d’ara encara no ha rebut el Pla Director Urbanístic (PDU) per a l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena, que està elaborant el Departament de Territori i Sostenibilitat i que, teòricament, s’hauria de sotmetre a debat públic en les properes setmanes.

Sayavera ha fet aquestes declaracions en la presentació de les principals línies d’actuació de l’Ajuntament d’Òdena per a aquest exercici. A preguntes dels mitjans, Sayavera ha recordat que el PDU preveu tres zones d’actuació a la Conca d’Òdena, dues d’elles al terme d’Òdena i una al d’Igualada. En aquest sentit, l’alcaldessa ha reiterat que malgrat que encara no han vist el document final, són contraris al planejament a Can Morera. A parer seu, el creixement industrial a la zona de l’Aeròdrom, que donaria continuïtat a partir del polígon del Pla de les Gavarreres amb una capacitat d’unes 80 hectàrees, hauria de ser “suficient” per als propers 10 o 15 anys.

Entre els arguments contraris, a banda de l’impacte paisatgístic i la voluntat de preservació de la zona, l’alcaldessa ha recordat que l’Aeròdrom és una zona ja dotada d’infraestructures i amb bones vies de comunicació, un avantatge que no té Can Morera.

Les diferències amb Igualada

Des d’Igualada, l’alcalde i president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), Marc Castells, defensa la necessitat de Can Morera per atraure indústria i afrontar les elevades xifres d’atur als municipis de la Conca d’Òdena. “Nosaltres estem oberts a parlar-ne però estem debatent sobre el sòl d’Òdena i demanem que se’ns respecti”, diu Sayavera. L’alcaldessa creu que, malgrat que el consens “és difícil” perquè els punts de vista són “molt oposats” s’acabarà arribant “a bon port”.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*