Inici Societat Òdena congela les ordenances fiscals per l’any vinent

Òdena congela les ordenances fiscals per l’any vinent

COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament d’Òdena va aprovar congelar les ordenances fiscals per al 2022. Després de negociar amb la resta de grups municipals del consistori, l’equip de govern Fem Òdena, va decidir, a petició dels grups PSC Òdena Progrés i Òdena a Fons, no apujar com tenia previst amb un 1,5 per cent, ni la taxa de recollida de residus ni de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i mantenir els imports de les taxes i impostos municipals.

El text aprovat només inclou algunes modificacions de caràcter tècnic, com l’ampliació dels mitjans a través dels quals els veïns es poden relacionar amb l’administració municipal en general, i en particular s’ha afegit la possibilitat de comunicació a través de videoconferència per tractar procediments d’aplicació dels tributs. També s’han fet modificacions al text referents al percentatge de reducció de les sancions derivades d’actes amb acord i de pagaments fets dins del termini establert, i s’ha clarificat i actualitzat la redacció sobre els interessos de demora en casos de devolució improcedent.

Amb l’aprovació de les ordenances que entraran en vigor al gener 2022 l’equip de govern ja ha començat a treballar en l’elaboració del pressupost del pròxim exercici.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Las ordenanzas de Ódena, venían con una subida del 3% para particulares y un 5% para empresas en su origen y con solo 15 días de margen para una posible aprobación.
    Ante la negativa a negociar unos presupuestos presentados, sin estudio previo, solo basándose en suposiciones, se les dijo que no se apoyarían los presupuestos desde el grupo de Òdena a Fons
    El equipo de gobierno, presenta una segunda propuesta con una subida del 1,5%, igualmente sin estudio ni base donde sustentarlo, a lo que igualmente se le dijo que no.
    Es por eso que se presentaron con una subida del 0%, para no tener que prorrogar los de 2021 y poder así asumir los gastos de carácter técnico de los que hablan.
    Esperamos y deseamos que los de 2023 se puedan negociar con una base más sólida, y con un tiempo suficiente de estudio.

FER UN COMENTARI

*