Inici Societat Les obres del nou centre cívic d’Igualada, a principis de 2018

Les obres del nou centre cívic d’Igualada, a principis de 2018

COMPARTIR
Imatge virtual de com quedarà el nou equipament.

Igualada iniciarà les obres per construir el cinquè centre cívic a principis de l’any 2018, segons ha avançat l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, a l’ACN. El batlle ha dit que el projecte executiu estarà llest aquest setembre i “immediatament el passarem a informació pública i, en paral·lel, enllestirem el procediment urbanístic per licitar l’obra”. El nou equipament, de titularitat municipal, s’ubicarà a la zona nord de la ciutat, on hi viuen aproximadament unes 11.000 persones, i es construirà en una parcel·la de 1.600 m2. Castells ha explicat que gairebé tota la ciutat està ben coberta amb equipaments cívics, però “ens quedava descuidada la zona nord, on hem detectat un envelliment important de la població”.

El darrer ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar per unanimitat una modificació puntual del planejament urbanístic per poder iniciar els tràmits per construir un nou equipament cívic. En concret, es van modificar els usos residencials d’una parcel·la de l’Avinguda Mestre Muntaner per a usos d’equipament. Segons ha explicat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, aquest era el primer pas per avançar en la construcció d’aquest nou equipament que, segons ha explicat, “la idea és que es comenci a construir a principis del 2018”.

Amb aquesta mesura, el consistori vol “acabar d’equilibrar” el municipi pel que fa a la distribució d’equipaments cívics. Segons l’alcalde, aquests centres són “pols d’activitat, de salut, de dinamisme i de cohesió social, i són fonamentals per a la vida dels barris i les relacions de les persones”. Amb la construcció del nou centre cívic a la part nord de la ciutat, el batlle considera que es cobreix una zona “que ens quedava descuidada i on hem detectat que hi ha un envelliment important de la població”.

El nou centre cívic, ha explicat Castells, també comptarà amb una sala d’estudi per a la gent jove, de manera que “tant grans com joves podran trobar-hi un espai acollidor al costat de casa”. L’alcalde considera que Igualada té una “mida a escala humana” i, amb el nou centre cívic, “es completa aquesta escala humana”.

Igualada, amb prop de 39.000 habitants, compta en aquests moments amb quatre centres cívics públics: dos de titularitat municipal (el Centre Cívic de Fàtima i l’Espai Cívic Centre), i dos que depenen de la Generalitat (el Casal del Passeig i el Casal Cívic Montserrat). Els dos equipaments cívics que depenen de l’Ajuntament ofereixen al voltant de 350 cursos, tallers i activitats cada any, als quals s’hi inscriuen gairebé 5.000 persones.

El terreny on es vol construir el nou equipament cívic és de titularitat privada i l’operació de compra està valorada en uns 350.000 euros. El terreny està situat a les proximitats de l’Hospital d’Igualada i a prop de parcs i zones verdes.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*