Inici Societat L’aeròdrom Igualada-Òdena s’adequarà aquesta primavera a la normativa vigent

L’aeròdrom Igualada-Òdena s’adequarà aquesta primavera a la normativa vigent

COMPARTIR

Aeroports de Catalunya, empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha licitat avui les obres per adequar l’aeròdrom d’Igualada-Òdena a la normativa estatal. Les actuacions que es duran a terme permetran equiparar la instal·lació a les noves normes de seguretat operacional d’aeròdroms d’ús restringit. L’import de la licitació és de 256.400 euros i es preveu que les obres comencin a finals de març, amb un període de cinc setmanes.

Les actuacions que es duran a terme són la regeneració del paviment de la pista; l’adequació dels pendents de la pista per evitar obstacles en els primers 100 metres de la superfície de transició; la retirada de la caseta ubicada a la capçalera 17 dins de la franja; la reparació de la tanca perimetral i senyalització de la tanca; una nova tanca a la zona de Bombers; la demolició de les mànegues de vent actuals i instal·lació de dues mànegues segons normativa i senyalització adequades; la renovació de la senyalització horitzontal: pintura de pista i la senyalització a la tanca perimetral.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha destacat que aquesta actuació és un primer pas perquè l’aeròdrom pugui acollir més activitat. “És un factor de modernització per a aquesta instal·lació amb l’objectiu de generar més activitat tant aèria com econòmica, que repercutirà també a Igualada i Òdena”, ha exposat. Per a Font, “aquest és un exemple de col·laboració entre els municipis i la Generalitat que ha d’ajudar a crear activitat econòmica”.

FER UN COMENTARI

*