Inici Festes Obertes les inscripcions pel Carnestoltes d’Igualada

Obertes les inscripcions pel Carnestoltes d’Igualada

COMPARTIR

[Img #3851]El cap de setmana del 9 i el 10 de febrer Igualada acollirà una nova edició de la festa de Carnaval que un any més, des de l’Institut Municipal de Cultura (IMC), l’ens organitzador de la celebració, es confia que sigui un èxit. L’any 2012, a la rua de dissabte al vespre hi van participar un total de 2.700 persones, repartides en 23 comparses, i aquest any s’espera assolir unes xifres similars.

Dissabte, 9 de febrer, a les 19h, la rua anirà encapçalada per la xaranga Quatre Vents, seguida de les habituals carrosses engalanades per l’ocasió i, tancant la comitiva, la carrossa del Rei Carnestoltes i el seu seguici a càrrec de l’AMPA del Garcia Fossas. En acabar la rua, a la plaça de Cal Font s’hi llegirà el pregó, es lliuraran els premis a les millors comparses i hi haurà una botifarrada preparada i servida per l’Antic Gremi de Traginers.

Precisament, aquest dilluns l’Ajuntament de la ciutat obre el termini d’inscripcions per al concurs de comparses. Els interessats a prendre-hi part hauran de formalitzar la seva inscripció a les oficines de l’IMC, al carrer de Santa Maria número 10, entre les 8 i les 15h.

La festa es tancarà diumenge dia 10 al matí amb la també habitual minirua, que permet els més petits passejar amb les seves disfresses i acompanyats per les seves famílies pels carrers del centre històric de la ciutat.

[Img #3852]Una imatge nostàlgica

Per al disseny del programa i el cartell d’aquesta edició 2013, l’IMC ha recuperat imatges històriques de l’Arxiu Fotogràfic Municipal, que corresponen a diverses celebracions de Carnaval a Igualada durant el primer terç del segle XX, afegint-hi uns colors i una tipografia que els donen un aire antic i romàntic.

Segons Josep Miserachs, tinent d’alcalde de [Img #3853]Promoció Cultural de l’Ajuntament, aquestes imatges recuperades “posen de manifest que els nostres avantpassats també feien ús de l’enginy i la imaginació i treien el màxim profit dels recursos que tenien per a organitzar les festes”. Demostren, al seu entendre, que “les disfresses artesanes i fetes a casa són aquelles que lluïm amb més orgull i, per tant, convidem el conjunt de la ciutadania a sumar-se a la festa d’enguany com a estímul del bon ànim i la il·lusió“.

[Img #3855]

[Img #3854]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*