Inici Cultura Obertes les inscripcions per a visitar el Castell de La Torre de...

Obertes les inscripcions per a visitar el Castell de La Torre de Claramunt el proper dissabte

COMPARTIR

Arriba aquest primer dissabte de mes la segona visita guiada de l’any que es farà al Castell de la Torre de Claramunt, després que el passat mes d’abril l’Ajuntament de La Torre de Claramunt signés un conveni de col·laboració amb els propietaris de la fortalesa a través del qual es va acordar que s’obririen les portes del castell cada primer dissabte de juny i de desembre.

S’ofereixen quatre torns; a les 10, 10.15h, 12h i 12.15h. La durada de cada visita serà d’1 hora. El punt de trobada i inici serà davant del Restaurant El Castell Blau (piscina) i també serà el final de la ruta que recorre els voltants del castell i els espais interiors. El preu de la visita és de 5€ per persona (excepte els menors de 12 anys, que és gratuït). Per a qualsevol dubte i per efectuar les reserves, cal posar-se en contacte a través de la web www.anoiapatrimoni.cat (on properament estarà activada la passarel·la de pagament), pel correu electrònic info@anoiapatrimoni.cat o pel telèfon 635 922 384.

El Castell de la Torre de Claramunt té una planta hexagonal, i consta de planta baixa i tres pisos. L’espai s’articula al voltant de tres patis. Aquesta estructura tan complexa reflecteix la successió de reformes i ampliacions que s’hi ha fet en diversos moments. La part més antiga seria la façana nord, que té una torre quadrangular adossada a l’angle nord-est. Als segles XIV-XV es va fer una ampliació cap al sud. Finalment, al segle XVI es va ampliar de nou cap a l’est i cap al sud, cosa que fa que avui les façanes d’estil renaixentista siguin més visibles. A l’exterior, davant de la façana est es conserva un tram del fossat que devia circumdar el castell. També es conserva l’església de Sant Joan Baptista, originàriament d’estil romànic, que segurament formava part del recinte original del castell.

FER UN COMENTARI

*