Inici Destacats Obertes les inscripcions per a nous cursos de formació ocupacional a Igualada

Obertes les inscripcions per a nous cursos de formació ocupacional a Igualada

COMPARTIR

La regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada ofereix quatre nous cursos de formació ocupacional per aquest 2019. Els cursos compten amb un temari atractiu, estan dissenyats tenint en compte les necessitats del mercat laboral, inclouen pràctiques en empreses i gaudeixen d’un percentatge molt alt d’inserció. Es tracta de formació totalment subvencionada per a les persones aturades i registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació. L’oferta s’emmarca en la convocatòria d’Anoia Activa – Projecte Treball a les 7 Comarques, i les persones interessades ja es poden preinscriure a IG-Nova Ocupació.

Un dels cursos serà el de Cuina: Càtering per a esdeveniments i col·lectivitats, des del 18 de març fins el 9 de juliol. La formació té lloc a l’Espai Cívic Centre, de dilluns a divendres de 9 a 14h. En aquest cas, l’alumnat obtindrà el certificat de manipulador d’aliments, coneixements en dietètica i nutrició, intoleràncies i al·lèrgies, a més de capacitats per a preparar àpats per a ocasions especials i també visitaran la Fundació Alícia. La formació consta de 365 hores, de les quals 80 hores són pràctiques, i els interessats poden fer les preinscripcions fins el 22 de febrer.

Com a novetat, aquest any se celebrarà la primera edició del curs en Tècnic/a en SAP, especialitat en finances i recursos humans. Aquest curs permet aprendre a fer servir els mòduls del programa
SAP dedicats a comptabilitat, facturació i nòmines. En aquest cas, a l’hora de seleccionar els alumnes es tindrà en compte si els participants tenen una certa experiència o formació prèvia en tasques d’administratiu. El curs s’impartirà entre l’1 d’abril i el 15 de juliol a IG-Nova Ocupació, de dilluns a divendres de 9 a 14h. La formació consta de 335 hores, de les quals 100 seran pràctiques, i les preinscripcions estaran obertes fins l’1 de març.

El darrer dels cursos que s’ofereixen és el d’Especialista en Neteja d’Oficines i Industrial, que s’iniciarà el 16 de setembre, i tindrà lloc fins el 10 de desembre, de dilluns a divendres de 9 a 14h a IG-Nova Ocupació. Aquesta formació, que en edicions anteriors anava destinada a la neteja en l’àmbit sanitari i d’escoles, s’ha reformulat per permetre arribar a empreses d’altres sectors. El curs és de 300 hores, de les quals 80 es faran en empreses. En aquest cas les preinscripcions estaran obertes fins el mes de juliol.

A més de la formació de cada especialitat, tots els cursos inclouen 55 hores d’aprenentatges transversals, que ajuden a reforçar la inserció laboral dels participants. Es tracta de sessions individuals i en grup per treballar l’educació emocional i les tècniques de recerca de feina. Tots els alumnes tenen l’oportunitat de fer entre 80 i 100 hores de pràctiques en empreses. Un percentatge molt alt de les persones que han trobat feina en edicions anteriors ho han fet a l’empresa on han realitzat les pràctiques.

Per a demanar més informació o preinscriure’s es pot trucar al 93 805 57 10 o bé presentar-se a la recepció d’IG-Nova Ocupació, al carrer Lleida, 78, d’Igualada, de dilluns a divendres de 9 a 16h. Es pot consultar tota la informació dels cursos a l’espai de la regidoria Dinamització Econòmica del web www.igualada.cat.

Curs per formar especialistes en Tissatge i Programació de Màquines de Gènere de Punt

L’Ajuntament d’Igualada ha rebut una subvenció de 150.000 euros per desenvolupar, el col·laboració amb els ajuntaments de Terrassa, Manresa i Sabadell i la comarca del Berguedà, un nou projecte que vol continuar impulsant el sector tèxtil català: Tech Acte. Innovació versus Tradició.

En aquest context, el departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada proposa un itinerari adreçat a formar futurs treballadors especialistes en Tissatge i en Programació de Màquines de Gènere de Punt. Les persones participants realitzaran una formació en tècniques i materials de tissatge, formació complementaria en educació emocional i recerca de feina i tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques no laborals en entorns productius reals i empreses. Aquelles persones que assoleixin el grau de qualificació suficient podran incorporar-se al mòdul de programació, que estarà obert a la participació de persones treballadores del sector que vulguin o necessitin millorar les seves competències tècniques en aquest àmbit, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació per millora de feina.

Aquesta formació arrencarà el 4 de març i, per informació i inscripcions, es pot visitar IG-Nova Ocupació, al c/ Lleida 78, o bé trucar al telèfon 93 805 57 10.

Nou curs de neteja en espais sociosanitaris

El Servei d’Inserció Especialitzat d’Àuria Fundació organitza, a través del Punt Formatiu Incorpora, el nou curs d’especialització dels serveis de neteja en espais públics sociosanitaris amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones en situació de vulnerabilitat.

Aquest curs va adreçat a persones que es trobin en situació de vulnerabilitat i dificultats per accedir al mercat laboral ordinari o amb dificultats per accedir a altres tipus de formacions. Les pre inscripcions es poden realitzar a través de la web www.auriagrup.cat.

Per ampliar informació, s’organitza una sessió informativa pel 27 de febrer, a les 15,30h a la sala d’actes d’Àuria Fundació on detallaran els continguts i les característiques del mateix. L’inici d’aquesta formació està prevista pel 13 de març i finalitzarà el 14 de juny amb 100 hores de pràctiques incloses, en horari de 9h a 14h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*