Inici Cultura Oberta una convocatòria amb novetats dels Premis Ciutat d’Igualada

Oberta una convocatòria amb novetats dels Premis Ciutat d’Igualada

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat les bases la nova convocatòria dels Premis Ciutat d’Igualada, que enguany arriben a la seva 23a edició i que seran novament un element de promoció i incentiu a la creació i la recerca en diferents àmbits; tant l’artístic, com el cultural i el social. Les diferents categories volen servir d’homenatge i memòria de diferents igualadins significats: el Premi d’Art Digital Jaume Graells; el de Composició Musical Paquita Madriguera; el de Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol; el de Disseny Gaspar Camps; el de Fotografia Procopi Llucià; el d’Investigació Jaume Caresmar; el de Poesia Joan Llacuna i el de Recerca Dr. Joan Mercader.

El regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, n’ha avançat avui les novetats. En aquesta edició, a més de la consolidació dels homenatges a títol pòstum, l’acte de lliurament dels premis vol consolidar també el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada, amb la seva obertura a les entitats culturals de la ciutat, per tal que puguin proposar candidatures de reconeixement a la trajectòria cultural, educativa, intel·lectual o social de la capital de l’Anoia.

El canvi més rellevant, però, es trobarà al Premi de Composició Musical Paquita Madriguera, que modifica la composició per a conjunt instrumental, per centrar-se en els àmbits que la pianista, compositora i intèrpret Paquita Madriguera va conrear al llarg de la seva carrera musical. Podran optar al premi obres composades per a les formacions següents: piano o guitarra solistes, veu amb piano o guitarra, trio de veu piano i guitarra. S’estableix una única categoria de participació, per a obres d’una durada màxima de 7 minuts, composades per a piano, amb llibertat d’estil i de nivell de dificultat mitjana. De manera prioritària es valorarà, a més de la qualitat artística, que la dificultat de l’obra sigui adequada per poder ser interpretada per l’alumnat d’Escoles de Música i de Conservatoris de Grau Professional. Aquest aspecte facilitarà també la seva estrena, durant l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada.

El Premi de Poesia Joan Llacuna incrementa la seva dotació i arriba als 1.500 euros i la publicació de l’obra a Viena Edicions. El Premi de Disseny Gaspar Camps, que dedica cada edició a una especificitat del món del disseny, en aquesta edició 2018 s’obre a aquelles obres de disseny en moda, joieria i complements acabades i fetes públiques del 26 de setembre de 2015 fins al 28 de setembre de 2018.

La resta de premis mantenen les seves característiques habituals que es poden trobar en les bases resumides de totes les convocatòries, la informació de les quals es trobarà properament de forma ampliada a la web de l’Ajuntament d’Igualada, www.igualada.cat.

El termini general de presentació dels treballs s’avança una setmana i finalitza el dia 21 de setembre de 2017, a excepció dels premis de Recerca i Investigació, que tenen una temporalitat biennal, com el cas del Premi de Recerca Doctor Joan Mercader, el termini del qual no serà fins al 28 de setembre, atès que la convocatòria es va fer l’any passat. Els treballs que concorren al Premi d’Investigació Jaume Caresmar tenen un termini de presentació fins el 20 de setembre de l’any 2019.

El veredicte i el lliurament dels premis es durà a terme, com és tradicional, el diumenge, dia 18 de novembre de 2018, al Teatre Municipal l’Ateneu. Aquests guardons són possibles gràcies a la implicació de totes les persones que formen part dels diferents jurats, entitats i empreses com CEINA i la Fundació Sant Crist d’Igualada, que patrocinen els premis d’Art Digital Jaume Graells i de Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol, respectivament. Cal destacar també el suport organitzatiu de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI), de l’Ateneu Igualadí, de l’entitat disseny=igualada i del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI). També fan possible els premis els diferents equipaments municipals com l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada. Una convocatòria transversal que serveix per potenciar i reconèixer la imaginació, la creativitat, la recerca i les propostes de caràcter social.

Nova convocatòria de l’ajut Igual’ART

Amb l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament obre també la convocatòria 2018/19 de l’Igual’ART, el concurs de projectes d’arts visuals inèdits en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles. No s’acceptaran projectes que ja estiguin executats completament, però tampoc idees sense cap element realitzat prèviament ni projecte ben definit.

El candidat haurà de poder demostrar que la seva idea és executable, ja sigui com a responsable d’un projecte de comissariat o a títol individual o bé agrupat en un col·lectiu. L’ajut està dotat amb 2.000 euros i poden optar-hi comissaris i artistes a títol individual o col·lectiu, de més de 18 anys i residents en un municipi de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, que presentin una proposta de creació d’acord amb les bases, la qual es pugui desenvolupar en alguna de les sales disponibles del departament de Promoció Cultural, tot i que no es descarta la proposta d’accions fora d’aquests espais. El termini de presentació finalitza el 21 de setembre de 2018. El veredicte del jurat es farà públic a finals del mes d’octubre i el formaran un representant de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, un representant de l’entitat disseny=igualada, dos vocals especialitzats en el món de l’art i un representant del departament de Promoció Cultural.

L’últim projecte guanyador, INSTANTS de Núria Riba i Jordi Torrecilla, es materialitzarà els dies del Rec.0, del 9 al 12 de maig, amb la producció d’un mural en directe d’homenatge als Moixiganguers d’Igualada, en una façana del c/ Santa Anna, cantonada amb c/ Sant Faust. Durant la consecució del mural quedarà tot el procés enregistrat en forma de timelapse i posteriorment se’n farà la projecció en bucle a La Sala Municipal d’Exposicions, juntament amb les altres obres.

La imatge de les convocatòries d’enguany és obra de Nana Gorgojo, de l’estudi igualadí Instint Estratègia Digital.

FER UN COMENTARI

*