Inici Societat Obert el termini per votar anticipadament a la consulta popular de Jorba

Obert el termini per votar anticipadament a la consulta popular de Jorba

COMPARTIR

El passat dilluns es va obrir el termini perquè els veïns de Jorba puguin votar anticipadament a la consulta popular múltiple i no referendària sobre l’ampliació de sòl industrial i la implantació d’energies renovables, convocada per al diumenge 24 del mateix mes. El vot anticipat es podrà fer fins al divendres 22 d’octubre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.30 h, i també dimarts i dimecres, de 16.00 a 18.00 h. Per exercir el vot anticipat s’haurà de presentar l’imprès de sol·licitud de vot anticipat que es pot trobar a l’apartat de la consulta popular de la web municipal www.jorba.cat o a les mateixes oficines de l’Ajuntament i el Document Nacional d’Identitat.

En aquesta consulta hi poden participar els veïns i les veïnes majors de 16 anys (incloses les persones que els compleixen el mateix dia de la votació) empadronats al municipi abans del 31 d’agost de 2021. En la convocatòria es plantejaran dues preguntes: Esteu d’acord que el Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena classifiqui 46 hectàrees de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba? i Esteu d’acord que l’Ajuntament s’oposi als grans projectes d’energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?

La votació del 24 d’octubre tindrà lloc a l’escola Guerau, de 9.00 a 20.00 h.

Campanya de Jorba Reflexions: porta a porta i vermut popular diumenge

Jorba Reflexiona inicia la campanya proposant el NO a la pregunta 1: Esteu d’acord que el Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena classifiqui 46ha de sòl industrial al parc tecnològic Jorba-Igualada? i el SÍ a la pregunta 2: Esteu d’acord que l’Ajuntament de Jorba s’oposi als grans projectes d’energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?

El proper diumenge 17 d’octubre a Jorba, a la plaça de la font, Jorba Reflexiona celebrarà un vermut popular amb tots els veïns que ho desitgin on s’exposaran els arguments de la plataforma per rebutjar el polígon industrial així com per demanar el posicionament de l’Ajuntament respecte les energies renovables.

Jorba Reflexiona defensa el desenvolupament industrial en els espais que actualment estan classificats com a sòl industrial, a la zona de les bòbiles i a la zona aprovada en el nou POUM, però en cap cas volen que es dediquin més hectàrees a la indústria en aquesta zona agrícola d’alt interès paisatgístic.

D’altra banda, referent a la política d’energies renovables i al seu desenvolupament en base al Decret llei 16/2019, de 26 de novembre, Jorba Reflexiona volen que s’aturin els projectes de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques actualment en tràmit, ja que són una profunda agressió a totes les comarques centrals però especialment a l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*