Inici Societat Obert el termini per fer propostes per als pressupostos participatius de Capellades

Obert el termini per fer propostes per als pressupostos participatius de Capellades

COMPARTIR

Les propostes es poden entrar fins el 20 de juny a la 1 del migdia, preferentment de manera telemàtica, a través de la plataforma Participa 311 https://participa311-capellades.diba.cat/. Si això no és possible, també presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Capellades, de dilluns a divendres de 9 a 15 hores.

Poden presentar propostes tots els ciutadans –màxim dues per persona-, les entitats i els col·lectius de Capellades amb projectes d’inversió de fins a 30.000 euros per a qualsevol actuació de competència municipal: inversions, restauració, compres de mobiliari…

Fins el 20 de juny a les 13 hores es poden presentar les diferents idees. Seguidament començarà una fase de valoració tècnica de les propostes i a partir del novembre es votarà entre les propostes que compleixin els requisits establerts i la normativa actual.

Segons s’estableix a les bases, els projectes han de complir els següents requisits:

– Han de ser inversions de qualsevol àmbit de competència municipal. Una inversió és un bé inventariable que és permanent en el temps. Des de la renovació o creació d’un equipament o infraestructura, la millora d’un espai públic, l’adquisició de mobiliari, la creació d’una web o aplicació, vehicles, eines, equips informàtics, materials esportius… entre altres exemples de bens inventariables.

– Respectar el marc jurídic i legal existent.

– Ser de competència municipal.

– Ser viables tècnicament.

– No superar el límit pressupostari establert en la convocatòria (30.000 euros).

– Complir amb criteris de sostenibilitat. Que és la sostenibilitat? És un concepte econòmic, social i ecològic que es defineix com la satisfacció de les necessitats actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures de satisfer les seves, garantint l’equilibri entre creixement econòmic, cura del medi ambient i benestar social.

– Complir amb criteris d’inclusió social i diversitat de col·lectius.

– Complir amb criteris d’equitat social i de gènere.

– No ser contràries als drets i llibertats individuals i col·lectives ni als valors democràtics i els drets humans.

FER UN COMENTARI

*