Inici Destacats Noves iniciatives contra l’atur a Montbui

Noves iniciatives contra l’atur a Montbui

COMPARTIR

L’Ajuntament de Montbui continua treballant per aconseguir programes i actuacions dirigides a millorar l’ocupabilitat en el mercat laboral dels veïns i veïnes de Montbui. En un moment en què el dinamisme del mercat laboral viu algunes incerteses, les polítiques actives d’ocupació a Montbui continuen sent una prioritat, i s’ implementen a Mont-Activa: a través de diferents cursos de formació ocupacional i també a través de diferents contractacions.

Curs d’informàtica bàsica i curs d’auxiliar de comerç

Així, entre els mesos d’octubre i novembre es va dur a terme a l’espai Mont-Activa del CCC La Vinícola un curs d’informàtica bàsica i un altre d’auxiliar de comerç, ambdós amb una durada lectiva de 100 hores.

El d’informàtica bàsica s’adreçava a persones majors de 45 anys en situació d’atur. Va tenir com a objectiu formar-les en informàtica bàsica, optimitzant els recursos de cada alumne per poder trobar una feina.

D’altra banda, el curs de formació ocupacional per a auxiliars de comerç també s’adreçava a persones en situació d’atur i inscrites al SOC. Aquest incloïa també 30 hores de pràctiques en comerços de l’Anoia. En concret, els participants podien fer les pràctiques als següents establiments: Abacus, Supermercats Dia (Igualada), Forn Alemany, Esports Garcia, Cal Lluís, Sol Solet i Charter. Ambdues accions de formació ocupacional van ser promogudes pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), amb el suport de l’Ajuntament montbuienc.

Curs de Formació Ocupacional d’operacions auxiliars d’enregistrament i de tractament de dades i documents

El dilluns 18 de desembre va començar un Curs de Formació Ocupacional d’operacions auxiliars d’enregistrament i de tractament de dades i documents. La formació va adreçada a 15 alumnes, pràcticament tots de Montbui, que han començat amb les sessions teòriques. L’acció inclou també pràctiques en diferents empreses. Es tracta d’un curs de 360 hores, amb una formació complementària, i també amb 80 hores de durada de pràctiques en empreses. El curs es du a terme de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, a l’espai Mont-Activa del CCC La Vinícola.

Contractacions en pràctiques per a joves i nous plans d’ocupació

L’ajuntament de Montbui continua apostant per diferents plans d’ocupació, tant propis com d’altres administracions, que han permès donar feina a aquelles persones amb més necessitats i, a la vegada, han permès garantir el bon estat dels espais i edificis públics. Recentment s’han s’incorporat quatre persones en sengles plans d’ocupació, en aquest cas, dintre del programa “Treball i Formació”. Aquests plans van destinats a potenciar la Brigada Municipal. Tres d’aquestes contractacions són per un período de sis mesos i una per un període d’un any. L’objectiu és reforçar les tasques de neteja viària, just en el moment d’implantació de la nova màquina, adquirida recentment per l’Ajuntament.

Contractacions en pràctiques per a joves i nous plans d’ocupació

Cal recordar que des del passat mes de desembre l’Ajuntament de Montbui disposa de quatre joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya. Els joves fan tasques de reforç a diferents departaments municipals. Amb aquest programa se’ls vol donar l’oportunitat de poder entrar al mercat laboral, realitzant tasques pròpies dels seus estudis i, d’aquesta manera, aconseguir una millora de l’ocupabilitat. La durada d’aquestes pràctiques laborals és de 6 mesos, a jornada complerta. Aquestes contractacions en pràctiques són una iniciativa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu – Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

FER UN COMENTARI

*