Inici Destacats Noves accions a l’Anoia dins del projecte europeu Welcome per l’acollida de...

Noves accions a l’Anoia dins del projecte europeu Welcome per l’acollida de persones nouvingudes

COMPARTIR

Al llarg de les properes setmanes, el projecte Welcome, en el qual participa el Consell Comarcal de l’Anoia, continuarà realitzant diverses proves a persones usuàries del Servei de Primera Acollida de l’Anoia per testejar l’aplicació d’acollida que s’està dissenyant.

Professionals de la direcció general de Migracions, Refugi i Antiracisme, amb el suport de la tècnica d’acollida del Consell Comarcal, posaran en funcionament aquesta aplicació mòbil per detectar possibles mancances i proposar millores. Les proves es realitzaran amb persones nouvingudes residents a Calaf, Masquefa i Santa Margarida de Montbui.

La finalitat del projecte Welcome  és cercar solucions tecnològiques –aplicacions mòbils o altres eines virtuals immersives i de realitat augmentada– que puguin ajudar les persones immigrades, afavorint el seu procés d’acollida i d’inclusió. Les eines s’aplicaran en els àmbits de l’aprenentatge de la llengua, del coneixement de la societat catalana així com en la promoció de la seva inserció social i laboral.

Aquest projecte, iniciat l’any 2020 i finançat per la Unió Europea, compta amb la implicació d’una desena de socis del Regne Unit, Alemanya, Grècia, Galícia i Catalunya. Està liderat per la Universitat Pompeu Fabra i, a Catalunya, rep assessorament tècnic de la Generalitat i té el suport dels Ajuntaments de Terrassa i Cambrils i del Consell Comarcal de l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*