Inici Societat Noves accions formatives de l’Hospital d’Igualada per a especialistes en Obstetrícia i...

Noves accions formatives de l’Hospital d’Igualada per a especialistes en Obstetrícia i Ginecologia

COMPARTIR

El passat mes d’octubre es va celebrar la segona edició del Curs de Colposcòpia de l’Hospital d’Igualada, organitzat per les Dres. García Grandal i Pérez Aguado, integrants de la Unitat de Patologia del Tracte Genital Inferior del Servei de Ginecologia de l’Hospital d’Igualada.

La primera edició d’aquest curs es va realitzar el 30 de juny de l’any passat amb la intenció d’ampliar l’oferta i varietat dels cursos oferts per aquest Servei, fins aleshores, centralitzats en el tractament quirúrgic mínimament invasiu de patologies ginecològiques benignes i malignes.

Donada l’alta participació en aquella primera edició i la satisfacció per part dels assistents, es va organitzar una segona comptant amb 45 assistents, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat i amb la participació de ponents reconeguts en l’àmbit de la Patologia del Tracte Genital Inferior com el Dr. Torné, President de la Asociación Española de Patología Cervical y Colposcòpia, y la Dra. Ramírez, vocal d’aquesta mateixa associació, així com especialistes en la matèria de l’Hospital de Martorell i de l’Hospital Vall d’Hebrón.

La colposcòpia representa una prova diagnòstica fonamental per al diagnòstic i seguiment de lesions en el tracte genital inferior, especialment les lesions premalignes a nivell de cèrvix uterina amb potencial per progressar a un possible càncer cervical.

A l’actualitat, existeix una sòlida evidència científica que relaciona el virus del papil·loma humà (VPH) com a agent causal d’aquestes lesions premalignes. El 80-85% del conjunt de les dones estaran exposades al contacte amb el virus de papil·loma humà al llarg de la seva vida, d’aquest fet deriva la gran importància de seguir el programa de cribratge i detecció d’aquestes lesions (“Revisions ginecològiques”).

Curs d’histerectomia

D’altra banda, el mateix Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital d’Igualada va celebrar els passats 5 i 6 d’octubre el Curs pràctic d’histerectomia amb un important èxit de participació amb assistents de diferents parts de l’Estat. Va assistir-hi també com a alumna la presidenta de la Secció d’Endoscòpia de Portugal, Margarida Martinho.

Aquest curs es ve celebrant anualment des de la inauguració de l’EIDEG (Escola Internacional d’Endoscòpia Ginecològica) a l’any 2006, una entitat altament compromesa amb la formació de professionals i la divulgació de la laparoscòpia en l’àmbit de la ginecologia.

S’ha assolit el màxim d’alumnes en cada nova edició que s’ha fet. Aquestes jornades afavoreixen també l’intercanvi de coneixements entre alumnat i professorat, i ofereix una formació pràctica amb pelvitrainers i amb simuladors. Aquest ja està plenament consolidat i reconegut com un curs de referència dins la formació laparoscòpica en ginecologia en tot l’estat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*